Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκα που έχει γεννήσει 11 παιδιά σε 10 χρόνια θέλει να αποκτήσει κι άλλα

Γυναίκα που έχει γεννήσει 11 παιδιά σε 10 χρόνια θέλει να αποκτήσει κι άλλα

«Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο» λέει η Κόρτνεϊ Ρότζερς, που γεννάει κάθε χρόνο από το 2010 ενώ το μεγαλύτερο διάστημα που έχει περάσει χωρίς να είναι έγκυος είναι μόλις εννέα μήνες.

Η Κόρτνεϊ Ρότζερς, 37 ετών, παντρεύτηκε τον σύζυγό της Κρις, 33 ετών, τον Οκτώβριο του 2008, αφού γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων. Δύο χρόνια μετά το γάμο τους, οι Ρότζερς καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί. Και από τότε, η Κόρτνεϊ γεννάει ένα παιδί κάθε χρόνο και είναι πλέον μητέρα 11 παιδιών. Όμως, έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να αποκτήσει περισσότερα παιδιά. Δεν θα σταματήσει μέχρι να αποκτήσει τουλάχιστον 12 παιδιά -ίσως και 14. Ο μεγαλύτερος χρόνος που έχει περάσει χωρίς να είναι έγκυος είναι μόλις εννέα μήνες, σύμφωνα με την Daily Mail.

Έχουν έξι αγόρια και πέντε κορίτσια με το μικρότερο να έχει γεννηθεί τον Νοέμβριο του 2020. Τα παιδιά τους είναι ο Κλιντ, 11 ετών, ο Κλέι, 9 ετών, ο Κέιντ, 8 ετών, η Κάλι, 7 ετών, ο Κας, 6 ετών, τα δίδυμα Κολτ και Κέις, 5 ετών, η Καλένα, 4 ετών, η Κίντι, 2 ετών, η Κοραλί, 23 μηνών και η Χάρις, 6 μηνών. Όλοι τους διδάσκονται τα μαθήματά τους στο σπίτι από την Κόρτνεϊ στο αγρόκτημά τους, έκτασης 12 στρεμμάτων, στην κομητεία Σάντα Φε του Νέου Μεξικού.

«Μου αρέσει να τα έχω συνέχεια μαζί μου και να τα βλέπω να μαθαίνουν και να ξέρω τι μαθαίνουν. Μπορώ να προσαρμόζω τα μαθήματα σε κάθε παιδί και δεν χρειάζεται να τα βάζω να κάθονται με τις ώρες όλη μέρα. Μου αρέσει που είναι ευέλικτο και τα παιδιά μπορούν να τρέχουν έξω ή να ταΐζουν τα αρνιά μεταξύ των μαθημάτων» λέει ο Κόρτνεϊ.

Οι γονείς διδάχθηκαν επίσης στο σπίτι και επιμένουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών τους. Ο Κρις προέρχεται, επίσης, από μια μεγάλη οικογένεια όπου είναι ο μεγαλύτερος από τα δέκα παιδιά. Η Κόρτνεϊ είναι η μεγαλύτερη από τα έξι παιδιά της δικής της οικογένειας.

«Θέλουμε να είμαστε σαν την ταινία «Cheaper by the Dozen», όπου οι γονείς συμβιβάζουν τις καριέρες τους για να μεγαλώσουν δώδεκα παιδιά» δήλωσε η Κόρτνεϊ στη Sun. «Να έχουμε πολλά παιδιά με πάνες ταυτόχρονα και να έχουμε πολλά καροτσάκια – αυτή είναι η φυσιολογική ζωή για εμάς».

Ο Κρις είναι πάστορας, ενώ η Κόρτνεϊ είναι μητέρα που μένει στο σπίτι. Μερικές φορές διδάσκει τα παιδιά της περιοχής στο κατηχητικό σχολείο της εκκλησίας. Μαζί με τα παιδιά, πρέπει επίσης να φροντίζουν τη φάρμα τους που φιλοξενεί δύο αρνιά που τρέφονται με μπιμπερό, σκύλους και κοτόπουλα.

Η Κόρτνεϊ και ο Κρις έχουν πολλά στόματα να ταΐσουν. Οι μηνιαίοι λογαριασμοί τροφίμων της οικογένειας ανέρχονται εύκολα σε 1.200 δολάρια. Νωρίτερα φέτος, η οικογένεια αναγκάστηκε να κόψει όλες τις δραστηριότητες που θα τους κόστιζαν επιπλέον, όπως το φαγητό έξω και οι περιττές αγορές, που θα τους κόστιζαν πολύ πάνω από 1.000 δολάρια το μήνα για να τα βγάλουν πέρα.

Τα παιδιά φορούν ρούχα που έχουν πάρει από δεύτερο χέρι και η οικογένεια δεν αγοράζει χριστουγεννιάτικα δώρα ο ένας για τον άλλον, γεγονός που τους εξοικονομεί εύκολα περισσότερα από 100 δολάρια στον καθένα. Αντ’ αυτού, κάνουν ένα ετήσιο ταξίδι για κάμπινγκ και επισκέπτονται την υπόλοιπη οικογένειά τους που ζει στη Τζόρτζια. Αυτές οι εβδομαδιαίες διακοπές με τα έξοδα ταξιδιού και τα άλλα έξοδα τους κοστίζουν 1.000 δολάρια.

Συχνά δέχονται κριτική επειδή έχουν τόσα πολλά παιδιά, τόσο κοντά το ένα στο άλλο. «Οι άνθρωποι που ρωτούν πώς μπορώ να δώσω σε όλα μου τα παιδιά αρκετή προσοχή είναι συνήθως εκείνοι που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο» ανταπάντησε η Κόρτνεϊ.

«Δεν καταλαβαίνω τη λογική τους, όταν είμαι γύρω από τα παιδιά μου 24 ώρες την ημέρα». Έχει κάνει επτά φυσιολογικές γεννήσεις και δύο καισαρικές, εκ των οποίων η μία ήταν σε δίδυμα. Είχε επίσης δύο αποβολές. «Μου αρέσει να είμαι έγκυος. Λατρεύω να μεγαλώνει μέσα μου ένα άλλο άτομο, να σκέφτομαι πώς θα είναι και να διαλέγω ονόματα» είπε και πιστεύει ότι «όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο». Δεν έχει μετανιώσει καθόλου που έκανε τόσα πολλά παιδιά.

Η πιο συναρπαστική ιστορία της Κόρτνεϊ είναι πώς γέννησε τον τρίτο της γιο, τον Κέιντ. «Άρχισα να έχω συσπάσεις κατά την ημερομηνία γέννησής του» θυμάται. «Είχα ήδη διαστολή 3 εκατοστών, αλλά μετά από λίγη ώρα στο μόνιτορ, οι συσπάσεις μου ουσιαστικά σταμάτησαν και η νοσοκόμα πήρε οδηγίες να με στείλει σπίτι». Όμως αργότερα εκείνο το βράδυ, ξύπνησε με φρικτούς πόνους.

«Τηλεφώνησα ξανά στο νοσοκομείο και μου είπαν να έρθω μέσα, οπότε πήρα το δρόμο μου προς τα έξω, αλλά όταν έφτασα στο αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να προχωρήσω άλλο. Ήρθε η ώρα να σπρώξω» είπε. Κατέληξε να γεννήσει τον Κέιντ στο δρόμο, την ώρα που έφτασαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να τη βοηθήσουν.

Η Κόρτνεϊ μοιράζεται τις οικογενειακές περιπέτειες στο Instagram καθώς και στην ιστοσελίδα της.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024