Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποζημιώσεις: Πληρωμές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου - Ποιους αφορά

Αποζημιώσεις: Πληρωμές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου – Ποιους αφορά

Ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για σειρά καλλιεργειών

Καταβάλλονται σήμερα 5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή σε 2.107 αγρότες ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ, από τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, των οποίων οι καλλιέργειες βάμβακος επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου 2022

Παράλληλα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι προκαταβολές στους αγρότες για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα.

Διαβάστε επίσης: Λιπάσματα: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

«Εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διεκπεραιώθηκε ένα  τεράστιο έργο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τόσο με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία όσο και με την ταχύτατη προώθηση του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ανά παραγωγό, ώστε οι αγρότες μας να λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ και αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η πληρωμή προκαταβολών για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες. Ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων. Συγκεκριμένα οι προκαταβολές για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα , θα καταβληθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024