Εκλογικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη στη Βραζιλία. Δείτε live τα αποτελέσματα.

Έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων ο Λούλα προηγείται με το 50,7%, έναντι 49,3% του Μπολσονάρου.

Ο ιδρυτής του Κόμματος των Εργατών επιβεβαιώνει τα προγνωστικά αφού προηγείται, αν και τα πρώτα αποτελέσματα τον έδειχναν να βρίσκεται βρίσκεται πίσω από τον ακροδεξιό απερχόμενο πρόεδρο.

Με καταμετρημένο το 50,9%, ο Μπολσονάρο προηγούνταν με 50,3%, ενώ ο Λούλα συγκέντρωνε το 49,7%.

Στο 17% των καταμετρημένων ψήφων ο Μπολσονάρο προηγούνταν με 51,6%, ενώ ο Λούλα συγκέντρωνε το 48,4%.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Δείτε ανά πολιτεία

Τα αποτελέσματα ανά πολιτεία μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι τα εξής:

Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα ζωντανά εδώ και εδώ

Πώς εκλέγεται κανείς πρόεδρος στη Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εκλέγεται απευθείας από τον λαό, δηλαδή όποιος υποψήφιος συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων κερδίζει.

Ο πρώτος γύρος διεξήχθη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με 11 υποψηφίους. Επειδή κανένας υποψήφιος δεν κέρδισε πάνω από το 50% των ψήφων, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι οδηγήθηκαν σε δεύτερο γύρο.

Ο πρώην πρόεδρος Λούλα ήταν μπροστά με το 48.4%. Ο Μπολσονάρο είχε το 43% των ψήφων, ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που προέβλεπαν οι δημοσκόποι.

Επειδή οι μεγαλύτεροι δήμοι είναι συχνά οι τελευταίοι από τους οποίους βγαίνουν επίσημα στοιχεία, τα πρώιμα αποτελέσματα μπορεί να είναι παραπλανητικά. Στον πρώτο γύρο, η υποστήριξη του Λούλα ήταν ισχυρότερη στο βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας και του Μπολσονάρο στο νότο. Η πολιτεία Μίνας Ζεράις θεωρείται συχνά από τις πιο κρίσιμες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr