
Κοροναϊός: Η Κίνα πρώτη χώρα που χορηγεί εισπνεόμενο εμβόλιο
Το εμβόλιο της κινεζικής CanSino Biologics είναι η εισπνεόμενη βερσιόν των εμβολίων αδρανοποιημένου ιού που ανέπτυξε η Κίνα.
Σε μια παγκόσμια πρωτιά, η Κίνα άρχισε να χορηγεί εμβόλιο Covid-19 που χορηγείται από το στόμα αντί με ένεση -το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη είναι να εισπνεύσει το περιεχόμενο ενός πλαστικού ποτηριού με καλαμάκι.
Το εμβόλιο της κινεζικής CanSino Biologics είναι η εισπνεόμενη βερσιόν των εμβολίων αδρανοποιημένου ιού που χρησιμοποιεί η Κίνα κατά της πανδημίας, δεδομένου ότι δεν εισάγει εμβόλια mRNA από τη Δύση, ούτε έχει αναπτύξει δικό της.
Διαβάστε επίσης: Η βαριά εμμηνόρροια αναγνωρίζεται ως πιθανή παρενέργεια των εμβολίων mRNA
Το εισπνεόμενο εμβόλιο εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο ως αναμνηστική δόση και άρχισε να χορηγείται την περασμένη εβδομάδα στη Σαγκάη, αναφέρει το Reuters.
«Η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού είναι οι βλεννογόνοι του αναπνευστικούς συστήματος. Θέλαμε να στοχεύσουμε το εμβόλιο άμεσα στους βλεννογόνους για να βελτιώσουμε την ανοσία» δήλωσε ο δρ Ζάο Χούι, επιστημονικός διευθυντής του Οικογενειακού Νοσοκομείου της Σαγκάης.
Τα εισπνεόμενα εμβόλια ίσως αποδειχθούν σημαντικό όπλο προκειμένου να εμβολιαστούν όσοι βλέπουν με επιφυλακτικότητα τα συμβατικά εμβόλια, επισήμανε ο Έργουιν Λο, επιστημονικός διευθυντής του Νοσοκομείου «Σεντ Βίνσεντ» στο Σίδνεϊ.
«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή έχουν φοβία στις βελόνες. Μπορεί να μην το λένε, όμως αυτό έχουν στο μυαλό τους» είπε.
Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης έχει μεγάλη σημασία για την Κίνα, η οποία επιμένει στην πολιτική «μηδενικής Covid».
Ο Λο δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν κι άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα.
«Πιστεύω ότι τα εισπνεόμενα εμβόλια για αναπνευστικές παθήσεις όπως η Covid-19 είναι το μέλλον» είπε.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
- Ο Αλκαράθ κινδυνεύει να χάσει το Ρολάν Γκαρός – «Χρειάζεται υπομονή…» (vid)
- Γιορτή σήμερα 21 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

