
Γκουαντάναμο: Απελευθερώθηκε ο γηραιότερος κρατούμενος και επέστρεψε στο Πακιστάν – Έμεινε φυλακισμένος για 18 χρόνια χωρίς δίκη
Στα 75 του πλέον αφέθηκε ελεύθερος από το Γκουαντάναμο και επέστρεψε στο Πακιστάν
Ο γηραιότερος κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, ένας Πακιστανός που κρατήθηκε επί 18 χρόνια χωρίς να δικαστεί, με την υποψία ότι διατηρούσε δεσμούς με την Αλ Κάιντα, επέστρεψε σήμερα στη χώρα του, ανακοίνωσαν το Πακιστάν και οι ΗΠΑ.
Ο Σαϊφουλάχ Παράτσα, ένας επιχειρηματίας από το Καράτσι, συνελήφθη στην Ταϊλάνδη τον Ιούλιο του 2003 και μεταφέρθηκε αρχικά στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια, τον επόμενο χρόνο, στη φυλακή του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.
«Χαιρόμαστε που ένας Πακιστανός πολίτης, κρατούμενος στο εξωτερικό, επανενώθηκε με την οικογένειά του» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν στην ανακοίνωσή του.
Δεν του ασκήθηκε καν δίωξη
Στα 75 του, ο Παράτσα ήταν ο γηραιότερος κρατούμενος στη βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Reprieve που ασχολήθηκε με την περίπτωσή του. Δεν του ασκήθηκε ποτέ δίωξη από τις αμερικανικές αρχές.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τον επαναπατρισμό του Παράτσα αναφέροντας ότι δεν ήταν πλέον αναγκαία η κράτησή του για να προστατευθεί η χώρα από μια «σημαντική απειλή» για την ασφάλειά της.
Στη φυλακή του Γκουαντάναμο, παραμένουν σήμερα 35 κρατούμενοι.
- Αντετοκούνμπο: «Προτιμώ το Μαϊάμι από το Λος Άντζελες»
- Goop Kitchen: Το νέο γαστρονομικό βήμα της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Μανχάταν
- Ποντάροντας στον πόλεμο στο Ιράν: Πάνω από 1 δισ. δολάρια σε στοιχήματα που έγιναν με… ύποπτα καλό timing
- Επιθετικός σκύλος: Μια κραυγή για βοήθεια που οφείλουμε να ερμηνεύσουμε σωστά
- Ακροβατώντας μεταξύ Τραμπ και πολιτικής φθοράς – Η Τζόρτζια Μελόνι με την πλάτη στον τοίχο
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης






