Οριζόντια μείωση δημοτικών τελών κατά 5% προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης.
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ.Μπακογιάννης, «τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, κατά 5%».
Η μείωση θα είναι οριζόντια για όλους τους Αθηναίους, όπως είπε και σημείωσε: «Όλα ακριβαίνουν, εμείς στο δήμο πρέπει να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν και δόσεις.
Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη μείωση των τελών, θα συνεχίσουν τα έργα για την αναβάθμιση της πόλης. «Ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε όλα τα έργα στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης» όπως είπε.
Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πειστούν οι νέοι να επιστρέψουν στην Αθήνα. «Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τις παιδικές χαρές, τα πάρκα, όλα τα γήπεδα της πόλης, θα αρχίσουμε από τη Δευτέρα την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών της πόλης, είναι 45.500, με led» σημείωσε.
Θέλουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής, να τη βελτιώσουμε για να προσελκύσουμε τους νέους γονείς να γυρίσουν στις γειτονιές της Αθήνας, είπε χαρακτηριστικά.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής