Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος βρίσκεται έξω από την φυλακή με περιοριστικούς όρους, αποσύρθηκε από όλο αυτό -τουλάχιστον για την ώρα- και βρίσκεται στο χωριό Κουκλιοί Παγωνίου στο νομό Ιωαννίνων.
Σε αυτό το χωριό ο ηθοποιός διαθέτει σπίτι. Μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου έχουν σχεδόν μετακομίσει εκεί.
O παππούς του έχει καταγωγή από την Μικρά Ασία και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή ήρθε στην Αθήνα. Η μητέρα του έχει καταγωγή από αυτό το μικρό χωριό των Ιωαννίνων.
Μόλις 400 κάτοικοι στο χωριό
Σε υψόμετρο 440μ. είναι χτισμένο το χωριό Κουκλιοί.
Ετυμολογικά η ονομασία του χωριού προέρχεται από τη λέξη «κουκούλι», που φτιάχνουν οι μεταξοσκώληκες, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παγωνίου.
Το πότε χτίστηκε δεν είναι γνωστό απ΄ όσα ιστορικά στοιχεία έχουμε μέχρι σήμερα και ούτε πια είναι η παλιά ονομασία του. Η παράδοση σώζει σε εμάς ότι το χωριό ήταν κάποτε πολύ μεγάλο και αριθμούσε 300 σπίτια και ύστερα από πανώλη που εξαπλώθηκε και στα γειτονικά χωριά, σχεδόν ερημώθηκε.
Οι λιγοστοί κάτοικοι που απόμειναν, έχτισαν νέο χωριό στη θέση «Πλάκες», όπου σώζονται ερείπια.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή -το 2011- οι μόνιμοι κάτοικοι ήταν μόλις 400.