Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση – Χαιρετίζει ο Πούτιν τους επιστρατευμένους
ο Σοϊγκού είπε ότι 82.000 επίστρατοι έχουν ήδη σταλεί στην εμπόλεμη ζώνη και 41.000 από αυτούς εντάχθηκαν ήδη σε στρατιωτικές μονάδες ενώ άλλοι 218.000 βρίσκονται σε κέντρα εκπαίδευσης
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε σήμερα ότι η «μερική επιστράτευση» που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο έχει ολοκληρωθεί.
Άλλοι 218 χιλιάδες σε κέντρα εκπαίδευσης
Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Σοϊγκού είπε ότι 82.000 επίστρατοι έχουν ήδη σταλεί στην εμπόλεμη ζώνη και 41.000 από αυτούς εντάχθηκαν ήδη σε στρατιωτικές μονάδες ενώ άλλοι 218.000 βρίσκονται σε κέντρα εκπαίδευσης, μεταδίδει το ΑΠΕ.
- Διαβάστε επίσης Πούτιν: H Δύση παίζει ένα βρώμικο και αιματηρό παιχνίδι – Κρίσιμη ομιλία του ρώσου προέδρου
- Διαβάστε επίσης Νότια Κορέα: Έκανε πίσω στον εξοπλισμό της Ουκρανίας μετά τις «προειδοποιήσεις» Πούτιν
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους επιστρατευμένους και τις οικογένειές τους και χαιρέτισε τον «πατριωτισμό» τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχική εξαγγελία για τη μερική επιστράτευση αφορούσε 300.000 εφέδρους και οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι αριθμός αυτός φαίνεται σημαντικός συγκρινόμενος με την δύναμη των 220.000 Ρώσων στρατιωτών – περιλαμβανομένων των αντικαταστάσεων – που στάλθηκαν στο ουκρανικό μέτωπο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού στον Βλαντίμιρ Πούτιν τελικώς ο αριθμητικός στόχος της επιστράτευσης επιτεύχθηκε διαψεύδοντας τους αναλυτές οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα ήταν δύσκολο να πετύχει η επιστράτευση όταν την εξήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος τον Σεπτέμβριο ενώ δεν ήταν λίγοι που θεωρούσαν ότι θα χρειάζονταν πάρα πολύ μήνες για να υλοποιηθεί.
- Λίβανος: Ξανά στο στόχαστρο των ισραηλινών αρμάτων μάχης οι δυνάμεις του ΟΗΕ
- ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μηνύει τον Πιτ Χέγκσεθ που τον κατηγορεί για «στάση»
- Η Βενεζουέλα δηλώνει έτοιμη για «νέα ατζέντα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση
- Ουκρανία: Νέα μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός σε πλήγμα στο Χάρκοβο
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Ουκρανία: «Επικίνδυνη και ανεξήγητη κλιμάκωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το ρωσικό πλήγμα με τον πύραυλο Ορέσνικ
