Ρωσία: Μόνο το 3% των τροφίμων που εξάγονται από την Ουκρανία πήγαν σε φτωχές χώρες
Αιχμές της Ρωσίας για την εξαγωγή τροφίμων.
Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι μόνο το 3% των τροφίμων που εξάγονται με βάση τη συμφωνία για την απελευθέρωση των σιτηρών από τα αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια έχει πάει στις φτωχότερες χώρες και ότι οι μισές αποστολές προορίζονταν για χώρες της Δύσης.
«Εντελώς ασυνεπής»
«Η γεωγραφία των παραληπτών των φορτίων αυτών αποδείχθηκε εντελώς ασυνεπής με τους ανθρωπιστικούς στόχους που διακηρύσσονταν αρχικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μόσχα.
- Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας
«Τα φτωχά κράτη, όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, η Υεμένη, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, έλαβαν μόλις το 3% των τροφίμων, κυρίως μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος», πρόσθεσε.
Αφότου η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά, στις 22 Ιουλίου, πολλά εκατομμύρια τόνοι αραβόσιτου, σιταριού, ηλιέλαιου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρώσοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συμφωνία αυτή, εγείροντας φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να αποσυρθεί από αυτήν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατάρ: Σε θέση επιφυλακής οι ΗΠΑ – Τοποθέτησαν πυραύλους σε κινητούς εκτοξευτές
- Serie A: Στο προσκήνιο η επαγγελματική διαιτησία – Πόσα κερδίζουν σήμερα οι ρέφερι
- «Τα λεφτά τον σκότωσαν» – Τι είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο
- Θα μπορούσε να είναι ο… Ρόκι Φέρντιναντ – Η πυγμαχία, ο Τζόσουα και… 100 εκατ. λίρες
- Μετανάστευση: Σύγκρουση δύο κόσμων στην Ευρώπη – Οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή
- Πανιώνιος – Μπεσίκτας 74-114: Ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του στο EuroCup με βαριά ήττα…




