Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζόμπι: Το κατάλληλο μέρος για να δραπετεύσετε αν αποκαλυφθούν

Ζόμπι: Το κατάλληλο μέρος για να δραπετεύσετε αν αποκαλυφθούν

Δε βλάπτει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο...

Μια αποκάλυψη ζόμπι είναι κάτι που οι άνθρωποι θα δουν μόνο σε μια ταινία τρόμου, μάλλον. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε όλους τους παράγοντες που θα έπαιζαν ρόλο αν οι απέθαντοι άρχιζαν να περπατούν ανάμεσά μας στους δρόμους. Οι ερευνητές του Lawn Love μέτρησαν την «ανθεκτικότητα σε ζόμπι», σε πάνω από 200 πόλεις και κατέληξαν στην καλύτερη επιλογή.

Πού να πάτε αν γίνει αποκάλυψη ζόμπι;

Αν ληφθούν υπόψη πτυχές όπως ο αριθμός των ανθρώπων με κακή υγεία στην κοινότητα, ο αριθμός των τοπικών σούπερ μάρκετ, ο αριθμός των καταστημάτων με είδη κυνηγιού και ο αριθμός των υπογείων ή καταφυγίων κάτω από τα τοπικά σπίτια, το Ορλάντο της Φλόριντα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πόλεων για να επιβιώσει κανείς σε μια αποκάλυψη ζόμπι.

Το Ορλάντο τερμάτισε στην πρώτη θέση όσον αφορά τις προμήθειες και την προστασία. Η πόλη κατέλαβε επίσης υψηλή θέση όσον αφορά την ευπάθεια και την κινητικότητα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πόλεις κατά μήκος υδάτων κατατάσσονται γενικά υψηλότερα σε σχέση με τις περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.

Στο αντίθετο άκρο του αποκαλυπτικού φάσματος, η Νέα Υόρκη μοιάζει με έναν «μπουφέ για ζόμπι». Όλοι ξέρουν ότι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ είναι το επίκεντρο όλων των καταστροφών. Έτσι, μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να πάρετε συμβουλές επιβίωσης από το «I Am Legend» του 2007.

Πόσο πιθανό είναι να συμβεί μια αποκάλυψη ζόμπι;

Δημοφιλείς σειρές όπως το The Walking Dead και το The Last Of Us έκαναν τα ζόμπι ξανά επίκαιρα. Αν και τα άψυχα πλάσματα είναι φανταστικά, αρκετοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι απίθανο να συμβεί. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι μια αποκάλυψη ζόμπι μπορεί να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ορισμένες ασθένειες αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά των ζόμπι, όπως η λύσσα και η λέπρα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε μια παραλλαγή των ζόμπι. Οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει αν υπάρχει ένας ιός που θα μπορούσε να προκαλέσει μια αποκάλυψη, αλλά κανείς δεν έχει κάνει την επαναστατική ανακάλυψη, προς το παρόν.

Με την ταχεία εξάπλωση του COVID-19, δεν προκαλεί εντύπωση το πόσο γρήγορα θα ταξίδευε ένας ιός ζόμπι για να δημιουργήσει μια αποκάλυψη. Εάν θεωρητικά επρόκειτο να συμβεί κάτι τέτοιο, η επιβίωση θα εξαρτιόταν από το πώς θα ξεκινούσε και αν θα είχε περιοριστεί επιτυχώς η επιδημία στα αρχικά στάδια. Κάτι σαν αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε με την τελευταία.

Συνήθως, στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, ο τρόπος εξάπλωσης των ζόμπι είναι το δάγκωμα. Υποθετικά μιλώντας, αυτού του είδους η εξάπλωση θα ήταν πολύ πιο εύκολο να περιοριστεί από ό,τι ένας μεταλλαγμένος ιός.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024