Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα «Νέα» του Σαββάτου: Το σπουδαίο κόμικ «Ο Τερματοφύλακας Γιατρός»

Στα «Νέα» του Σαββάτου: Το σπουδαίο κόμικ «Ο Τερματοφύλακας Γιατρός»

Η επιστροφή στα χρόνια της νοσταλγίας, συνεχίζεται.

Με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Η επιστροφή στα χρόνια της νοσταλγίας, συνεχίζεται.

Ο Τερματοφύλακας Γιατρός

Το τρίτο τεύχος του διάσημου κόμικ των παιδικών μας χρόνων!

Ως «Τερματοφύλακας Γιατρός» μας συστήνεται ο Μπεν Λήπερ, ένας πολυάσχολος νέος, ο οποίος το απόγευμα αγωνίζεται ως τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτυ και το πρωί είναι φοιτητής της Ιατρικής. Το πρωτοποριακό για την εποχή σενάριο του κόμικς εμπλέκει τον Μπεν Λήπερ σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα στα οποία ο νεαρός συνήθως προσπαθεί να βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπό του να βρει λύση στο πρόβλημα που τον απασχολεί.

Ο «Τερματοφύλακας Γιατρός» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μέσα στο αγγλικό περιοδικό Scoop στις 21 Ιανουαρίου 1978 και η σειρά ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1981. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος #81 του Μπλεκ Νέας Περιόδου στις 5 Αυγούστου του 1981. Η σειρά ολοκληρώθηκε στο τεύχος #261 αλλά λόγω της τεράστιας απήχησης που είχε στο αναγνωστικό κοινό, αναδημοσιεύτηκε άλλες δύο φορές, ενώ φιλοξενήθηκε και στα #19-30 του Νέου Μπλεκ.

Ο Μπέν Λήπερ δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως δεν είναι απλά ο τερματοφύλακας που φυλάει σαν κέρβερος την εστία του. Στο κόμικς παρουσιάζεται ως ένας παίκτης με σφαιρική αντίληψη του αθλήματος. Εκτός όμως από τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, ο ήρωάς μας προσπαθεί να κρατήσει και τον ακέραιο και ηθικό του χαρακτήρα. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε εκείνο της επιστήμης του, ο Μπεν Λήπερ βάζει μπροστά την ηθική του και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Προτιμά να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του από το να πάρει χρήματα και επίσης να μην κερδίσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ανέντιμο τρόπο.

Στις σελίδες των άλμπουμ που θα διαβάσετε, θα επιστρέψετε σε ένα παρελθόν αγνό και ρομαντικό, τότε που το ποδόσφαιρο, ακόμη και το επαγγελματικό, δεν χαρακτηριζόταν από την ακραία λογική του κέρδους. Θα διαβάσετε για τη ρομαντική εκείνη εποχή που ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι γιατρός κι όχι απαραίτητα μοντέλο που διαφημίζει διαρκώς νέα προϊόντα με σκοπό να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό. Θα διαβάσετε εν ολίγοις ιστορίες ενός άλλου ποδοσφαίρου, ενός ποδοσφαίρου «Old School» όπως έχει επικρατήσει να το αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια.

Οι ιστορίες του «Τερματοφύλακα Γιατρού» τοποθετούν και πάλι το ποδόσφαιρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος μακριά από εκτυφλωτικούς lifestyle προβολείς και αναδεικνύουν τη διαχρονική σύνδεση του αθλήματος με την κοινωνική βάση από την οποία προέρχεται. Και αν τα παιδιά σας θέλουν να μοιάσουν σε κάποιον ποδοσφαιριστή που συναντούν συχνά στις ιστοσελίδες, εσείς μπορείτε να τους δώσετε να διαβάσουν αυτό το κόμικς. Καμιά φορά οι χάρτινοι ήρωες είναι σημαντικότεροι από εκείνους που δημιουργεί το star system.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024