Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ερευνα της οικονομικής αστυνομίας σε βάρος της Pfizer για φοροδιαφυγή

Ιταλία: Ερευνα της οικονομικής αστυνομίας σε βάρος της Pfizer για φοροδιαφυγή

Υπάρχουν υποψίες πως η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ενδέχεται να διοχέτευσε σε θυγατρικές της στις ΗΠΑ κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ, για να μην αποδώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ιταλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία διενεργεί έρευνα για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης (φωτογραφία, επάνω, από Carlo Allegri/Reuters).

Σε συνεργασία με εφοριακούς

Η είδηση, που μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, έχει ιδιαίτερη προβολή στα ιταλικά ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα – Εμβόλιο Covid-19: Η Pfizer τετραπλασιάζει την τιμή στις ΗΠΑ

Ο ειδησεογραφικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρει πως πρόκειται για έρευνα η οποία διενεργείται σε συνεργασία με εφοριακούς και ότι υπάρχουν υποψίες πως η Pfizer ενδέχεται να διοχέτευσε σε θυγατρικές της στις ΗΠΑ κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ, για να μην αποδώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο από τις ιταλικές αρχές. Η έρευνα πρόκειται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για «απλούς ελέγχους»

Εκπρόσωπος της πολυεθνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας, η Παμ Εϊσέλε, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ότι «η Pfizer σέβεται τους κανόνες και τους νόμους της Ιταλίας» και ότι «πρόκειται για απλούς ελέγχους».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η έρευνα αφορά τα φορολογικά έτη 2017, 2018 και 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κοροναϊού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η έρευνα από την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Pfizer εμπλέκεται στην πραγματικότητα σε αδικήματα, προσθέτει το πρακτορείο.

Και επισημαίνει πως όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι τα αποτελέσματα θα επανεξεταστούν από την ιταλική φορολογική υπηρεσία, η οποία έχει την εξουσία να αξιολογεί πιθανά πρόστιμα και πληρωμές φόρων, εάν τα κρίνει δικαιολογημένα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024