Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουγκάντα: Στα 109 τα κρούσματα του Έμπολα - Στους 30 οι θάνατοι από την νόσο

Ουγκάντα: Στα 109 τα κρούσματα του Έμπολα – Στους 30 οι θάνατοι από την νόσο

Δεκαπέντε από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα είναι μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της υγείας, εκ των οποίων τα έξι κατέληξαν

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Έμπολα στην Ουγκάντα αυξήθηκε σε 109 και το ξέσπασμα της νόσου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Τζέιν Ρουθ Άτσενγκ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα επιπλέον κέντρο θεραπείας.

Έξι θάνατοι εργαζομένων στον τομέα υγείας

Δεκαπέντε από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι μεταξύ εργαζομένων στον τομέα της υγείας, εκ των οποίων τα έξι κατέληξαν, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Άτσενγκ πρόσθεσε ότι πέντε κέντρα θεραπείας είναι σε λειτουργία και ένα έκτο δημιουργείται.

«Το υπουργείο Υγείας με την υποστήριξη συνεργατών δημιουργεί μια πρόσθετη μονάδα θεραπείας στο αθλητικό γήπεδο Μουλάγκο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το νέο κέντρο θα αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για τη θεραπεία ασθενών με Έμπολα σε 351.

Το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Ουγκάντα είναι αυτό του Σουδάν, για το οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο που να έχει αποδειχθεί η επίδρασή του, πράγμα το οποίο δεν ισχύει για το πιο κοινό στέλεχος του Ζαΐρ, το οποίο είχε εξαπλωθεί στη διάρκεια των πρόσφατων εξάρσεων του Έμπολα στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα τριών εμβολίων

Η Άτσενγκ ανέφερε ότι το υπουργείο της θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα τριών υποψηφίων εμβολίων για τον Έμπολα στο Σουδάν μέσα τις επόμενες εβδομάδες, ένα που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από το Sabin Vaccine Institute στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα άλλο από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck & Co.

«Ο κύριος στόχος είναι να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους για την προστασία των πρωτογενών επαφών ασθενών με Έμπολα εντός 29 ημερών από την επαφή», δήλωσε η υπουργός.

«Εκτιμούμε ότι μπορεί να ξεκινήσουμε τις δοκιμές μέσα σε δύο εβδομάδες».

Ο Έμπολα στοιχίζει τη ζωή σε περίπου μισούς από αυτούς που προσβάλλει και εξαπλώνεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά ανθρώπου που έχει προσβληθεί. Μεταξύ των συμπτωμάτων του είναι έντονη αδυναμία, μυικοί πόνοι, πονοκέφαλοι και πονόλαιμος, έμετος και διάρροια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024