Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Έκανα δοκιμαστικό για τον Τιτανικό χωρίς να το ξέρω»

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Έκανα δοκιμαστικό για τον Τιτανικό χωρίς να το ξέρω»

Ο δημιουργός του «Maestro» αποκάλυψε τον λόγο που απείχε από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της σειράς «Maestro», που προβάλλεται στο MEGA και σημειώνει τεράστια επιτυχία, ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής και αποκάλυψε ότι το 1995 είχε κάνει δοκιμαστικό για τον Τιτανικό χωρίς να γνωρίζει για ποια ταινία.

«Στα 23 μου αποφάσισα ότι…»

«Από τα κανάλια είχα αμφισβήτηση και άρνηση στην αρχή της καριέρας μου. Δεν επηρεάστηκα γιατί είχα όλη την ορμή και το πείσμα. Όταν είσαι 24 ετών και κάνεις αυτό που αγαπάς νιώθεις ότι έχεις πιάσει τον κόσμο. Είχα ταχύτητα, αυτό που έχουν όλα τα νέα παιδιά. Όλοι έχουμε τα θέματα μας. Τώρα λόγω ηλικίας σε κάποια πράγματα έχουμε ωριμάσει. Συνειδητοποιείς κάποια πράγματα. Βρέθηκα στους “Φρουρούς της Αχαΐας” μέσα από μια αγγελία. Ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με την δουλειά είναι ερωτική. Όχι μόνο για μένα, νομίζω όλοι όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά. Στα 23 μου αποφάσισα ότι θέλω να γράψω σειρά. Για να γράψω την πρώτη μου, κοιμόμουν δύο ώρες».

«Στην πανδημία έγραψα το Maestro»

Μιλώντας για την «τηλεοπτική του επιστροφή» είπε ότι έγραψε τη νέα του σειρά, το Maestro, εν μέσω πανδημίας, προσθέτοντας ότι τελικά επελέγη ο συγκεκριμένο τίτλος λόγω του ενδεχομένου να προβληθεί και στο εξωτερικό.

«Όλες μου τις δουλειές τις αγαπώ. Αλλά είμαι περήφανος για κάθε μία από τις σκηνές της συγκεκριμένης σειράς», είπε, ενώ σημείωσε ότι όταν έρθει η ώρα θα μπορεί να μιλήσει για το αν η σειρά θα φιλοξενηθεί σε πλατφόρμα ροής, όπως φημολογείται.

Επίσης, αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο γράφει και τον δεύτερο κύκλο της ίδια σειράς.

«Δεν καταλάβαινα τις “ακρότητες” των σεναρίων μου»

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «στις σκηνές μου, οι ήρωές μου πάντα μιλούσαν για τα σπίτια τους» και παραδέχτηκε ότι, αρκετές φορές, δεν καταλάβαινε τις «ακρότητες των σεναρίων» του. «Είχα μια νεανική αφέλεια».

«Είπα “Άι στο δι@ολο! Αυτό θα έκανα;»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε και μια άγνωστη έως σήμερα στιγμή της καριέρας του: «Παίξαμε μια σκηνή με έναν ηθοποιό, αλλά δεν μου έλεγε για ποια ταινία είναι. Μου είπε ότι είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε. Έχω κάνει δοκιμαστικό για… τον Τιτανικό. Μετά από δύο χρόνια που είδα την ταινία είπα “Άι στο δι@ολο! Αυτό θα έκανα;”».

Για την τελευταία του ταινία «Ένας άλλος κόσμος» σημείωσε: «Πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στις ΗΠΑ ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μη δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out. Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και απέκτησα εκεί μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω. Έγραψα μια ταινία αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ακολούθησε η πανδημία».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024