Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεολαία

Νεολαία

Νεολαία είναι αριστούχοι που άκουγαν ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και κοιτούσαν αγχωμένα την κλεψύδρα. Νεολαία δεν είναι μόνο όσοι ακούνε το «Μουσική για τσόγλανους» του Λεξ

Ομολογώ ότι έψαξα τους στίχους του Λεξ τον περασμένο Ιούλιο όταν άκουσα την παρότρυνση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τους κάλεσε όλους και ιδίως τους πολιτικούς «να ακούσουν το τραγούδι του Λεξ «Μουσική για τσόγλανους» και να διαβάσουν τους στίχους για να καταλάβουν τι γίνεται στη νεολαία». Ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι γίνεται στη νεολαία όταν διάβασα τους στίχους «ενώ κ@@@λες κυνηγάνε εξασφάλιση, καθόλου αγάπη, μόνο π@@τσα κι εκμετάλλευση, δίχως φράγκα, με δικαίωμα στο όνειρο όπως όλοι τους, φιλόδοξα φτωχόπαιδα που παίζουνε τον κ@@λο τους.

Μου λένε ΛΕΞ, όρμα τους, γ@@μα την εικόνα τους, πώς θα τη χαρακτήριζα; Μουσική για τσόγλανους». Θυμήθηκα την παρότρυνση όταν είδα ότι την Παρασκευή 30 χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν το Καυτατζόγλειο στάδιο για να ακούσουν τον Λεξ σπάζοντας το ρεκόρ των 25 χιλιάδων θεατών που είχαν συνωστιστεί τον Ιούλιο στη Νέα Σμύρνη. Φαντάζομαι ότι προφανώς κάτι κάνει καλά για να καταφέρνει να συγκεντρώνει χωρίς promotion τόσους θαυμαστές. Γι’ αυτό που δεν είμαι σίγουρη είναι κατά πόσο οι πολιτικοί κάνουν καλά όταν προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να πλησιάσουν τη νεολαία. Από την άλλη για αυτό που είμαι απολύτως σίγουρη είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται όλοι το ίδιο με τον όρο νεολαία.

Νεολαία ήταν – ως επί το πλείστον – τα άτομα που τραγουδούσαν ρυθμικά το γνωστό σύνθημα «Μητσοτάκη γα@@σαι». Νεολαία ήταν οι φοιτητές που αγανακτισμένοι έκαναν καταγγελίες πως μαφιόζικες ομάδες που είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο τις εστίες της Πανεπιστημιούπολης. Νεολαία είναι άνεργοι πτυχιούχοι που κόπιασαν για να περάσουν σε δύσκολες σχολές και διαχρονικά βλέπουν άλλους με πολύ λιγότερα προσόντα να διορίζονται μετακλητοί με φωτογραφικές διατάξεις. Νεολαία είναι παιδιά που χάνουν εξεταστικές εξαιτίας των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και οι οικογένειές τους εξοντώνονται οικονομικά για να πληρώνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενοίκια.

Νεολαία είναι αριστούχοι που άκουγαν ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και κοιτούσαν αγχωμένα την κλεψύδρα. Νεολαία δεν είναι μόνο όσοι ακούνε το «Μουσική για τσόγλανους» του Λεξ. Και μια και το έφερε η κουβέντα, είχε πει και ο Βενιζέλος κάτι σχετικό. Είχε αναφέρει έναν όρο για όλο αυτό που ζήσαμε στα χρόνια της κρίσης. Τον εκτσογλανισμό.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024