Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών για την κατάθεση Βλάχου

Υποκλοπές: Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών για την κατάθεση Βλάχου

Για «θεσμικό κατήφορο» στην υπόθεση των υποκλοπών κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές της ΝΔ - Για «κατάντημα» εξαιτίας της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από περίπου οκτώ ώρες, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις υποκλοπές και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, ενώ ενημέρωσαν την Επιτροπή – μεταξύ άλλων – ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Διαβάστε επίσης: «Το πόρισμα μένει απόρρητο» – Τίτλοι τέλους στην εξεταστική για τις υποκλοπές

Ωστόσο, μεγάλη ένταση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των όσων φέρεται να δήλωση η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τι είπε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, «η ίδια η εισαγγελέας, που έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ, δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαννακόπουλος δήλωσε ότι, «δυστυχώς σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης με θέμα τις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων και την παράνομη χρήση του Pretador και σε βάρος  του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστου Σπίρτζη, ζήσαμε και παρακολουθήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, στα ίδια του τα θεμέλια».

Τζαννακόπουλος: «Κρίμα και κατάντημα»

Όπως τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε η εισαγγελέας αποτελούν «προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα, προσβολή στο κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες».

Μάλιστα, ανέφερε ότι της ζητήθηκε να ανακαλέσει, αλλά «δυστυχώς, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρών υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να αποδοκιμάσει», όπως δήλωσε ο κ. Τζαννακόπουλος, «την κάλυψε απολύτως, ζητώντας της, μάλιστα, και συγγνώμη, αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης».

«Είναι πραγματικά κρίμα και κατάντημα αυτό που βιώνουμε καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη και παράνομη, πια στον τρόπο που συμπεριφέρεται, κυβέρνηση. Είναι πραγματικά κρίμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι ΝΔ: «Να σταματήσει επιτέλους αυτός ο θεσμικός κατήφορος»

Για το περιστατικό με την εισαγγελέα, αρμόδια για την ΕΥΠ, πηγές της ΝΔ σχολίασαν ότι «στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη, χωρίς τον Σπίρτζη», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι», οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ «και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μία «υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κας Βλαχου, αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας», που «ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων, αναγορεύθηκε σε ‘μείζον’ θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε».

Όπως σημειώνουν, «φθάνουν δε, στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημά τους, που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή».

«Δεν διάβασαν ούτε το πόρισμα της Εξεταστικής»

«Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση, που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ.

Καλούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσουν «επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο» και να αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα.

Τα οποία, όπως επισημαίνουν, είναι ότι από τη σημερινή συνεδρίαση, «για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου είπε πως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο, αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών».

«Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε – όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε – απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε», καταλήγουν πηγές της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: «Στον κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά η κυβέρνηση»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, πάντως, και η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Στον κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά η κυβέρνηση. Μετά από δύο σκάνδαλα υποκλοπών και συγκάλυψής τους, τολμά με θράσος να αφήνει χυδαία υπονοούμενα για θέματα που η ίδια συσκότησε  και σκοπίμως αποκρύπτει. Ξεπεσμός!», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Λιακούλη.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024