Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Μουζακίου θέλει στέγη για τους άστεγους και εργασία για τους άνεργους

Ο Δήμος Μουζακίου θέλει στέγη για τους άστεγους και εργασία για τους άνεργους

Ο Δήμος Μουζακίου με την ένταξη του στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» θέλει να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα 30 νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Ο Δήμος Μουζακίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 30 νοικοκυριά με 44 ωφελούμενους οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της Π.Ε Καρδίτσας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μεμονωμένα άτομα η/και οικογένειες που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (π.χ τροχόσπιτο, κοντέϊνερ, αυτοκίνητο, αποθήκη, άλλο ακίνητο χωρίς παροχή ρεύματος), καθώς και περιπτώσεις συμπολιτών στους οποίους έχει επιδοθεί δικαστική εντολή έξωσης ή αγωγή έξωσης από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή.

Μετά την μετάβαση των ωφελούμενων – αστέγων σε αυτόνομες και αξιοπρεπείς μορφές διαβίωσης θα γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση μέσα από τη συμβουλευτική διαδικασία, προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι υποστήριξης κάθε νοικοκυριού (ψυχολογική ενδυνάμωση, ενίσχυση δεξιοτήτων / κλίσεων και εργασιακή επανένταξη) ώστε να μπορέσουν μελλοντικά ν΄ αυτονομηθούν και ν΄ ανταποκριθούν επάξια σε προσωπικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Η ουσιαστική συνεργασία μας έφερε αποτέλεσμα, καθώς μέχρι τώρα, μετά τις προβλεπόμενες αιτήσεις τους, τρία άτομα κρίθηκαν ωφελούμενα για το πρόγραμμα. Για ένα από αυτά νοικιάστηκε σπίτι μέσα στο Σεπτέμβριο και καταβάλλεται προσπάθεια από το Δήμο Μουζακίου σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ. να βρεθεί και εργασία. Στέγη αναζητείται για έναν ακόμη από τους ωφελούμενους, ενώ για τον τρίτο εκδόθηκε η έγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα πριν μερικές ημέρες» είπε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης και προσθέτει σε ερώτηση για την έως σήμερα ανταπόκριση στο πρόγραμμα:

«Γενικά στο Νομό μας έχουν υπογραφεί συνολικά εννέα συμφωνητικά μίσθωσης ακινήτων για ωφελούμενους του προγράμματος στους Δήμους Μουζακίου, Καρδίτσας, Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα, τα οποία έχουν διετή διάρκεια με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Το πρόγραμμα βέβαια είναι «ανοιχτό» για ένταξη νέων ωφελουμένων, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν σχετική αίτηση στην ΑΝ.ΚΑ.

Πεποίθησή μας είναι ότι μόνο με την ανάπτυξη τέτοιων υποστηρικτικών συνεργασιών και δράσεων μπορούμε, ως τοπική αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολιτών που εντάσσονται στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες αυτή την πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία της πρωτοφανούς ενεργειακής και οικονομική κρίσης που επικρατεί. Φυσικά, εξίσου σημαντική θεωρώ την ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση των συνδημοτών μας, κυρίως των εργοδοτών, οι οποίοι πρέπει να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες όπως μπορούν, ώστε να επιτευχθεί πιο εύκολα και γρήγορα η κοινωνική επανένταξη, η ψυχολογική ανάταξη και η επαναφορά στη βιοποριστική ομαλότητα των ευάλωτων συνανθρώπων μας».

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024