«Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα, όπως και η συνολική πολιτική του πορεία, είναι σαν το εκκρεμές: από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς ποτέ να συντονίζεται με την πραγματικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας, στο ζήτημα του πολέμου, «επανήλθε στην τακτική των ίσων αποστάσεων όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας το ‘ναι μεν αλλά’ κι ότι είναι με την ειρήνη».

Διαβάστε επίσης: Εκλογές: Πώς θα κατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες με βάση τη νέα απογραφή – Δέκα ερωταπαντήσεις

«Τραμπισμός αλά γκρέκα»

Και τόνισε ότι σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιδόθηκε ξανά σε έναν επικίνδυνο ‘τραμπισμό αλά γκρέκα’».

Αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούν οι «εισαγόμενες κρίσεις», όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε πάμπολλα ερωτήματα, «χωρίς τελικά να δώσει καμία απάντηση, αφού προτίμησε να αναλωθεί και πάλι σε μυθεύματα και λογοπαίγνια», υποστήριξε.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Θα συμφωνήσουμε με την αποστροφή του ότι το ‘ψέμα έχει κοντά ποδάρια’, αλλά είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να το έχει καταλάβει. Και δεν το έχει».