Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Αρκαλοχώρι παραμένει στις προτεραιότητες της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Το Αρκαλοχώρι παραμένει στις προτεραιότητες της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Περαιτέρω συνεισφορά σε προγράμματα και δράσεις

Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές Αρκαλοχωρίου του Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες 20 Οκτωβρίου ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας στο πλαίσιο εργασιών στην Κρήτη.

Στη συνάντησή του με τον επιχώριο μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου και Καθηγητή ΑΠΘ Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα Νανάκη ο επικεφαλής της «Αποστολής» υπογράμμισε την
ετοιμότητα του οργανισμού να συνεισφέρει περαιτέρω την τοπική μητρόπολη σε προγράμματα και δράσεις.

«Συνοδοιπόρος σε όσους έχουν ανάγκη»

«Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι οφείλει να παραμείνει στις προτεραιότητες των αρμοδίων και να μην εγκαταλειφθεί στην
τύχη του. Η Τοπική Εκκλησία συνεχίζει να συμπαρίσταται τους πληγέντες και η «Αποστολή» θα παραμείνει συνοδοιπόρος της, παρέχοντας τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη», είπε ο Κωνσταντίονος Δήμτσας.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου του Β΄ για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση της «Αποστολής».

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα

«Η βοήθειά της υπήρξε πολύτιμη για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των πληγέντων. Κατέδειξε δε την άριστη οργάνωση που διαθέτει ώστε να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί. Εν τω προσώπω της «Αποστολής» η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ένα πολύτιμο εργαλείο πολύπλευρης κοινωνικής και φιλανθρωπικής παρέμβασης, το οποίο εδώ και χρόνια στηρίζει ενεργητικά το εκκλησιαστικό έργο και καλύπτει σημαντικές κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν», είπε ο Μητροπολίτης.

Η σημαντική βοήθεια

«Η Εκκλησία μαζί με την σωτηριώδη και αγιαστική Της αποστολή, έχει και την κοινωνική της αποστολή, ώστε η πίστη Της να επιβεβαιώνεται δια των καλών έργων Της: «Τί τὸ ὄφελος, ἀδελφοί μου, ἐὰν πίστιν λέγῃ τις ἔχειν, ἔργα δὲ μὴ ἔχῃ;» (Καθ. Ἐπιστ. Ἰακώβου, 2.14). Ευχαριστούμε εκ μέρους του λαού της μητροπόλεώς μας από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αθηνών και την «Αποστολή» για την πολύτιμη βοήθειά τους», δήλωσε εμφατικά ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις έναν χρόνο πριν, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, η περιοχή Αρκαλοχωρίου δοκιμάσθηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6.0 της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε υλικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι και στα πέριξ χωριά.

Αμέσως μετά τον σεισμό ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Κ.Κ. Ιερώνυμος ο Β΄ μετέβη εκτάκτως στο Αρκαλοχώρι για να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές και να εκφράσει την πατρική συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, ενώ ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κάλυψε τις ανάγκες των πληγέντων με 8 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παρεδόθησαν στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, η οποία ανέλαβε τη σίτιση των σεισμοπλήκτων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024