Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Ο Tayfun δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σπουδαίο έργο

Τούρκος Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Ο Tayfun δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σπουδαίο έργο

«Έχουμε την ευκαιρία και την ικανότητα να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα» δήλωσε ο τούρκος υπουργός αναφερόμενος στον Tayfun

Μόδα τείνουν να γίνουν στην Τουρκία οι ρητορικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Με το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται μεταξύ των δύο χωρών να χαρακτηρίζεται τοξικό. Την Πέμπτη σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ahaber, ο τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου Tayfun στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι μπορεί να τρόμαξε την Ελλάδα, ωστόσο η Τουρκία έχει παράξει πιο εξελιγμένα όπλα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κάλυψη που είχε το ζήτημα στην Ελλάδα ο Βαράνκ και το αν ο πύραυλος μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα, ανέφερε ότι η Τουρκία απέκτησε πραγματικά μεγάλη δυναμική στην αμυντική βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Ανατρέπει ο Tayfun τις ισορροπίες στο Αιγαίο; Τι λένε αναλυτές

«Το έργο Tayfun είναι ένα έργο πυραύλων με βεληνεκές άνω των 500 km. Εδώ μιλάμε για βαλλιστικό πύραυλο. Μιλάμε για έναν πύραυλο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία μας, τη ROKETSAN, εξ ολοκλήρου με δική της Έρευνα και Ανάπτυξη, και παράγεται με τη δική της τεχνολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα από τον Tayfun

Και σχολίασε: «Βέβαια, το βεληνεκές αυτού του πυραύλου μπορεί να τρόμαξε την Ελλάδα. Ωστόσο αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: Έχουμε ήδη παράξει πυραύλους με βεληνεκές πάνω από 300 χιλιόμετρα πριν από αυτόν (τον Tayfun). Κατασκευάσαμε πυραύλους cruise».

Ο Βαράνκ ανέφερε ότι με «αυτό το είδος πυρομαχικών στα UAV μας, έχουμε ήδη φτάσει σε μια ισχύ που θα δημιουργήσει μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο ο Βαράνκ δήλωσε ότι «υπό αυτή την έννοια, ο Πύραυλος Tayfun δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σπουδαίο έργο με βάση τις τεχνολογικές μας δυνατότητες και τις δυνατότητες του ROKETSAN. Τώρα λοιπόν έχουμε την ευκαιρία και την ικανότητα να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα. Και τα σχετικά έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024