Άρθρο-παρέμβαση Τσίπρα για την υπόθεση της 12χρονης: «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί»
Τέτοια αθέατα και ειδεχθή εγκλήματα υπάρχουν και αναπαράγονται υπό συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με άρθρο του στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών παρεμβαίνει για την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την ευθύνη της κοινωνίας και της Πολιτείας όχι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και σε όλα τα αθέατα εγκλήματα αυτού του είδους.
«Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλεί σε συλλογική αφύπνιση και συνδέει την συγκλονιστική αυτή υπόθεση με εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους και των φαινομένων φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
- Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: «Έχω πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση», λέει ο Λύτρας
Τονίζει πως τα αθέατα και ειδεχθή αυτά εγκλήματα υπάρχουν και αναπαράγονται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας την ύπαρξη πολιτικών για την προστασία του παιδιού και της οικογένειας, των ευάλωτων ατόμων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, όσων δηλαδή είναι θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης.
Όπως επισημαίνει στην παρέμβαση του, «το θύμα, ο δράστης, η αστυνομία, η Δικαιοσύνη, έχουν τη θέση τους στο σκοτεινό αυτό πίνακα. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σε επιδερμική ματιά, όσο έκπληκτη και δικαιολογημένα οργισμένη κι αν είναι. Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί».
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Με την Σοφία Μαριόλα χωρίσαμε, αλλά… δεν χωρίσαμε»
- Consumer Protection Heads Approved by Committee
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442