Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυλακές Κορυδαλλού: Στην απομόνωση βρίσκεται η μητέρα της 12χρονης

Φυλακές Κορυδαλλού: Στην απομόνωση βρίσκεται η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα της ανήλικης κρατείται στη πτέρυγα Β του πρώτου ορόφου, πολύ κοντά στο κελί που κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται η μητέρα της 12χρονης. Η 37χρονη κρατείται μόνη της στο κελί, σε καθεστώς απομόνωσης για λόγους προστασίας , δεν θα έχει απολύτως καμία επαφή με συγκρατούμενές της καθώς θα προαυλίζεται και μόνη ενώ η ίδια έχει εκφράσει φόβους για την ζωή της.

Mετά τις εννέα χθες το βράδυ έγινε, για λόγους ασφαλείας ο πρώτος προαυλισμός στον Κορυδαλλό της 37χρονης μητέρας. Όταν όλες οι κρατούμενες είχαν μπει στα κελιά τους. Ο φόβος για την σωματική της ακεραιότητα οδήγησε το συμβούλιο της φυλακής στην απόφαση να προαυλίζεται μόνη της.

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το αδίκημα και αυτής της μορφής και την έκταση που έχει πάρει και προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση κίνδυνου της συγκεκριμένης, αυτή τη στιγμή κρατείται μόνη της σε καθεστώς προστασίας .Από εκεί και πέρα θα αποφασίσει μετά το συμβούλιο της φυλακής για πόσο διάστημα θα είναι εκεί και που θα τοποθετηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Κώστας Βαρσάμης.

Έξω από το κελί υπάρχει καρτοτηλέφωνο και η μητέρα έκανε τα πρώτα τηλεφωνήματα από τον Κορυδαλλό, μιλώντας με τη δικηγόρο της και τα μεγαλύτερα παιδιά της.

Η μητέρα της ανήλικης κρατείται στη πτέρυγα Β του πρώτου ορόφου, πολύ κοντά στο κελί που κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος και η κοινωνική λειτουργός, στην πρώτη συνέντευξη της εξήγησαν τους κανόνες της φυλακής . Η 37χρονη ρώτησε πως μπορεί να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης, ποτέ θα μπορεί να εχει επισκεπτήριο, και πότε μπορεί να μιλάει στο καρτοτηλέφωνο με τα παιδιά της. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι ιδιαίτερα κακή.

«Φοβάται για τη ζωή της»

Όπως είπε η ιδία η 37χρονη στη δικηγόρο της « φοβάται για τη ζωή της» μέσα στις φυλακή καθώς όταν ήταν στο τμήμα ανηλίκων, πριν γίνει η μεταγωγή της στον Κορυδαλλό, άλλη κρατουμένη την απειλούσε και της φώναζε «θα περάσεις καλά στη φυλακή».

Εκτός από τη θεία της ανήλικης και τα παιδιά της, και η μητέρα του άντρα της την στηρίζουν απόλυτα. Η γιαγιά της 12χρονης μιλώντας στο MEGA δίνει εξήγηση και για το περιβόητο μήνυμα που βρέθηκε στο κινητό της ανήλικης.

«Και βέβαια έχει αδικηθεί. Την έκαψε λέει, ένα μήνυμα, αυτό θέλω να το βγάλετε και να βγω να το πω, να το φωνάξω. Το μήνυμα αυτό, που είπε το κορίτσι ότι πήρα 50 ευρώ, τα έδωσε η μεγάλη αδερφή της, για να πάνε στη Λευκάδα. Τα κράταγε και της τα έδωσε να πάνε στη Λευκάδα τα παιδιά. Αυτό ήταν το μήνυμα. Δεν τα έβαλε κανένας μαστροπός, δεν τα έβαλε κανένας αλήτης, δεν τα έβαλε κανένα τέρας» δήλωσε η πεθερά της 37χρονης.

Η 37χρονη στη συμπληρωματική της απολογία αρνήθηκε σε κάθε τόνο ότι εξέδιδε την ίδια της την κόρη.

«Κάποιες φορές που την έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, έβγαινα στην πλατεία και την έψαχνα και πάντα μου έλεγε που ήταν, ότι πήγε στο κολυμβητήριο και θα γύρναγε. Πάντα της έλεγα να μου λέει αν θέλει να πάει κάπου. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια» αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα.

Η γιαγιά της 12χρονης μιλώντας στο MEGA λέει πως είναι άδικη η απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

«Μα γιατί να παραδεχτεί κάτι που δεν έκανε; Βάζω το χέρι μου στη φωτιά! Καίγομαι ολόκληρη, έχω θυσιάσει τη ζωή μου, για τα παιδιά μου και για τα εγγόνια μου. Αν, αν, λέμε μία στο εκατομμύριο το έκανε, να μείνει εκεί που είναι! Αλλά εγώ τα παιδιά θα τα έχω μαζί μου, τα παιδιά τα έχω μεγαλώσει και θέλουν εμένα μόνο κανέναν άλλο».

Το 12χρονο κορίτσι και τα έξι ανήλικα αδελφάκια της βρίσκονται στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού». H ανήλικη θα καταθέσει εκ νέου στις Αρχές όταν το επιτρέψει η ψυχολογική της κατάσταση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024