Για τη κάλυψη της υπόθεσης του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε η δικηγόρος του ανήλικου κοριτσιού Ασπασία Ταραχοπούλου.
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο η κυρία Ταραχοπούλου έκανε λόγο για υπερπροβολή της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης.
«Αυτά που άκουσα ότι συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, δεν συμπεριλαμβάνονται. Δεν μπορώ να σας δώσω καμία απάντηση για την υπόθεση που δεν είναι στο κατηγορητήριο» ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι για το ότι η δικογραφία έχει γίνει φύλλο και φτερό στους δημοσιογράφους, στα κανάλια και τις εκπομπές και ότι ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν» σημείωσε η δικηγόρος της 12χρονης, τονίζοντας ότι «δεν λαμβάνει κανείς υπόψιν ότι υπάρχουν 8 παιδιά που τραυματίζονται, και τα μεγάλα και τα μικρά, από όλα αυτά και λυπάμαι που λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν».
«Σκεφθείτε κ. Ευαγγελάτε τι θα γίνει αν τα παιδιά ψάξουν στο διαδίκτυο και ακούσουν όλα αυτά που ακούγονται για τα ίδια και την οικογένειά τους και η μητέρα τους αποδειχθεί ότι είναι αθώα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η δικογραφία έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.
Στα χέρια της Δικαιοσύνης η μητέρα
Μιλώντας για την εξέλιξη της υπόθεσης, η Ασπασία Ταραχοπούλου υπογράμμισε ότι «η μητέρα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και θα αποφασιστεί αν είναι αθώα ή ένοχη. Η υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα, έχει καταντήσει την υπόθεση ριάλιτι».
«Δεν μιλάμε για δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Όλα τα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ παίζουν το θέμα, χωρίς να σκέφτονται ότι υπάρχουν 8 παιδιά» συμπλήρωσε.
«Θεωρώ ότι η προβολή της υπόθεσης έχει ξεφύγει από το επιτρεπτό μέτρο και αυτό είναι προς βλάβη κυρίως των παιδιών. Αυτά πρέπει να σκεφτείτε και να τα προστατεύσετε. Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει παρέμβει το ΕΣΡ» κατέληξε η κυρία Ταραχοπούλου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας