Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδεται στο τέλος του 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδεται στο τέλος του 2023

Η σημασία της συνδεσιμότητας ανάμεσα σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηρόδρομους για την περιφερειακή ανάπτυξη

Στο τέλος του 2023 θα παραδοθεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη.

Μιλώντας στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα Πατρίς, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο που διαδραματίζει η συνδεσιμότητα ανάμεσα σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηρόδρομους στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: Διάδρομος Πράσινης Ενέργειας – Το νέο ενεργειακό σχέδιο Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η Εθνική Οδός Πατρών Πύργου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ σε ό,τι αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, υπογράμμισε ότι από φτωχός συγγενής μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή.

Τουρισμός, υποδομές, λιμάνια και συγκοινωνίες

Κατά την διάρκεια της συζήτησης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, υπογράμμισε την ανοδική πορεία του τουρισμού που έχει καταστήσει την Ελλάδα, νούμερο ένα προορισμό στον κόσμο αφού τα στοιχεία δείχνουν πως τα έσοδα και οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να βοηθήσει και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη μέσω των υποδομών και για αυτό έχει προγραμματίσει έργα 600 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπερτόνισε την ανάπτυξη των υποδομών σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας την περιφέρειά του ένα μεγάλο εργοτάξιο ενώ πρόσθεσε πως στόχος πλέον δεν πρέπει να είναι η δημιουργία νέων λιμένων αλλά η στήριξη και η αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Σταθερές Συγκοινωνίες κάνουν επανεκκίνηση με τον κόσμο στο πλευρό τους αφού οι πολίτες τις εμπιστεύονται και η πληρότητα αγγίζει τα επίπεδα του 2019.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, Δημήτριος Ιατρίδης επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα ενώ σε ό,τι αφορά στις αφίξεις, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 3.800 αφίξεις με 3,4 εκατομμύρια έσοδα ενώ το Κατάκολο που βρέθηκε στην 6η θέση των λιμένων της χώρας κατέγραψε 138 αφίξεις και 176 χιλιάδες ευρώ έσοδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024