Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θέλημα Θεού; Χριστιανική αίρεση κατηγορείται για αποψίλωση του Αμαζονίου

Θέλημα Θεού; Χριστιανική αίρεση κατηγορείται για αποψίλωση του Αμαζονίου

Χιλιάδες στρέμματα δάσους εξαφανίζονται γύρω από τις κοινότητες μεννονιτών.

Κοινότητες μεννονιτών, μιας ομάδας χριστιανών που προτιμούν μια απλή ζωή στη φύση, έχουν εξελιχθεί σε αξιοσημείωτη αιτία αποδάσωσης στον περουβιανό Αμαζόνιο, έχοντας καταστρέψει από το 2017 έκταση σχεδόν ίση με το Μανχάταν.

Η εκτίμηση προέρχεται από την οργάνωση MAAP που παρακολουθεί το δάσος, σύμφωνα με την οποία η αποδάσωση κοντά σε καταυλισμούς μεννονιτών έφτασε φέτος τα 6.590 στρέμματα, από τα 984.000 στρέμματα που χάθηκαν το 2022 στον περουβιανό Αμαζόνιο.

Διαβάστε επίσης: Το 26% της Αμαζονίας έχει χαθεί για πάντα

Οι μενοννίτες αναβαπτιστές, ομάδα διάσπαρτη σε όλο τον κόσμο, είναι μέλη μιας κλειστής αίρεσης πιστών που υποστηρίζουν ότι η επέκταση των καλλιεργειών τους είναι θέλημα Θεού.

Τεράστις εκτάσεις του Αμαζονίου μετατρέπονται σε χωράφια και βοσκοτόπια (Reuters)

Τα οικογενειακά χωράφια και η παράνομη εξόρυξη χρυσού ευθύνονται για το 99% της φετινής αποδάσωσης στον περουβιανό Αμαζόνιο, ωστόσο ο διευθυντής της MAAP Ματ Φάινερ δήλωσε στο Reuters ότι η καταστροφή του δάσους γύρω από τους καταυλισμούς μεννονιτών χρήζει διερεύνησης.

«Το μεγαλύτερο μέρος της αποψίλωσης στον περουβιανό Αμαζόνιο είναι μικρής κλίμακας. Όμως η ύπαρξη μιας οντότητας που ευθύνεται για τόση αποψίλωση είναι μάλλον σπάνια» είπε.

Από το 2017, εκτιμά η οργάνωση, οι αποψιλωμένες εκτάσεις που συνδέονται με τις κοινότητες μεννονιτών έφτασαν τα 48.000 στρέμματα, τα τέσσερα πέμπτα της έκτασης του Μανχάταν.

Στο Περού ανήκει το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του τροπικού υγρού δάσους του Αμαζονίου, μετά την Βραζιλία. Η ζούγκλα του Περού είναι αραιοκατοικημένη και απομονωμένη, κάτι που βοήθησε στη διατήρησή της.

Όπως ανέφερε το Mongabay, οργανισμός περιβαλλοντικής ειδησεογραφίας, οι καταυλισμοί των μεννονιτών ερευνώνται από τις περουβιανές αρχές για τη φερόμενη παράνομη αποψίλωση.

Το ίδιο έχει συμβεί και στο Μεξικό σχετικά με αποψίλωση στο δάσος Μάγια, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος της Βόρειας Αμερικής.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024