Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πλατφόρμες... «μπορντέλα» ακόμη και για ανηλίκους

Πλατφόρμες… «μπορντέλα» ακόμη και για ανηλίκους

Ουδείς εδώ και τόσες μέρες δεν αγγίζει το πλαίσιο λειτουργίας των πλατφορμών σεξουαλικής σχέσης, ακόμη και επί πληρωμή συνεύρεσης

Ο παιδοβιαστής των Σεπολίων χρησιμοποίησε, όπως αναφέρουν όλα τα ρεπορτάζ, την πλατφόρμα blindchat για να εκπορνεύσει την 12χρόνη.

Ανάλογες πλατφόρμες υπάρχουν παντού στο παγκόσμιο χωριό, όπως και στην Ελλάδα.

Ελληνικές, ξένες, ό,τι θέλει βρίσκει κανείς.

Σχεδόν όλες αναφέρονται ως πλατφόρμες για ασφαλές dating, εύκολες γνωριμίες, ανώνυμο chat, κ.ο.κ.

Η αναζήτηση σεξουαλικού περιστασιακού συντρόφου στο Ίντερνετ είναι μία από τις πλέον προσοδοφόρες επιχειρήσεις, όπως και το πορνό βίντεο.

Και ενώ στο παρελθόν οι πλατφόρμες αυτού του τύπου είχαν απασχολήσει και οι αρχές προειδοποιήσει να μην εμπιστευόμαστε όλους όσοι εμφανίζονται με συγκεκριμένο προφίλ, που μας αρέσει αλλά είναι άγνωστοι, και να μην κλείνουμε εύκολα ραντεβού μαζί τους γιατί κινδυνεύουμε, εντούτοις τώρα προκύπτουν και νέα σοβαρότερα προβλήματα.

Η σιωπή της εταιρείας, μιας ΙΚΕ, που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είναι εκκωφαντική έως και ανήθικη. Ίσως εξαπατήθηκε από τα ψευδή στοιχεία που δήλωσε ο 53χρόνος.

Το νόμιμο όμως, δεν είναι και ηθικό!

Θα μπορούσε να εκφράσει τον αποτροπιασμό της και να αναζητήσει μέτρα που θα εφαρμόσει για να μην «χρησιμοποιηθεί πάλι». Να ερευνήσει εάν κάποιοι ή κάποιες εκ των χρηστών «εκδίδονται» χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της. Αν δηλαδή, έχει μετατραπεί σε ενδιάμεσο ηλεκτρονικό μαστροπό.

Αλλά, αυτό τούτη την ώρα είναι το λιγότερο, αν και οι εταιρείες έχουν πρωτίστως κοινωνική ευθύνη.

Πρωτίστως, οι αρχές να αρχίσουν να συζητούν σοβαρά μέτρα που θα περιορίζουν την ασύλληπτη ευκολία με την οποία δηλώνονται ψευδή στοιχεία.

Ο Ηλίας Μίχος με ένα απλό e-mail και τικάροντας ένα κουτάκι ότι είναι ενήλικος δημιούργησε το προφίλ της 12χρονης και την εκπόρνευε.

Τόσο απλά!

Κανείς στο όνομα της ανωνυμίας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να ελέγξει την νομιμότητα της εγγραφής. Μόνο ένας άλλος χρήστης μπορεί να καταγγείλει άλλον και τότε οι διαχειριστές της πλατφόρμας ελέγχουν και μπορούν να τον αποβάλλουν. Εξάλλου, οι παιδεραστές και οι λοιποί εγκληματίες χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ως «αγκίστρι», πάντα σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, και μόλις το δόλωμα τσιμπήσει μεταφέρονται στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες από τα κινητά.

Άραγε, πόσα νεαρά – ακόμη και ενήλικα – παιδιά είτε είναι θύματα εκμετάλλευσης και σωματεμπορίας, είτε εκπορνεύονται με αυτόν τρόπο;

Είναι δυνατόν να επιτρέπουν οι αρχές – ανεξάρτητες ή μη – τέτοιες χρήσεις;

Να κλείνουν τα μάτια στο όνομα της δήθεν ελευθερίας του Μέσου;

Να επιτρέπουν την αναρχία που καταστρέφει ζωές; Που διευκολύνει τους εγκληματίες;

Το θέμα δεν είναι ελληνικό! Είναι παγκόσμιο!

Αλλά αφού η παγκόσμια πρωτοτυπία – όπως φαίνεται – ξεκίνησε από τη χώρα μας, ας γίνουμε εμείς, Πολιτεία, Πολίτες, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών εκείνοι που θα διατυπώσουμε προτάσεις, ιδέες, κανόνες για να ελέγξουμε την παρανομία, την κακόβουλη χρήση του Ίντερνετ και να απολαύσουμε ως πολίτες του κόσμου την υπέροχη ελευθερία του.

Εδώ, νομοθετήθηκε ένας κακός νόμος για τα fake news που πλήττει την ελευθερία του Τύπου και πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Ας νομοθετήσουν γι’ αυτό, που είναι επίσης σημαντικό! (Και τα fake news είναι, αλλά δεν αντιμετωπίζονται με οιωνεί απειλή δίωξης δημοσιογράφων με οποιαδήποτε ερμηνεία. «Ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες, Άρθρο 191 Π.Κ.»  ).

Υποσημείωση: Και οι πλατφόρμες που παρέχουν πορνό βίντεο και μπορούν να τα δουν ακόμα και νεογνά που διαθέτουν κινητό, αν τικάρουν ότι είναι ενήλικες, θα πρέπει να υιοθετήσουν νέους κανόνες.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024