Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελισσανίδης: Οι μικρές λεπτομέρειες (σε εκατ. ευρώ) που δεν μπορούν να χαλάσουν μια ωραία ιστορία

Μελισσανίδης: Οι μικρές λεπτομέρειες (σε εκατ. ευρώ) που δεν μπορούν να χαλάσουν μια ωραία ιστορία

Με μπόλικο ενδιαφέρον «καταβρόχθισε» το ποδοσφαιρικό κοινό τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τους «ρεπόρτερ» της ΑΕΚ χθες το μεσημέρι στα ενδότερα της OPAP arena.

Τα όσα είπε για την ΕΠΟ «που δεν έχει ΑΕΚτζήδες», τον πρόεδρο της Τάκη Μπαλτάκο που «είναι Παναθηναϊκάκιας. Πιο Παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο», τις προτιμήσεις του για την τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα «αν δεν το πάρουμε εμείς, προτιμώ να το πάρει ο Παναθηναϊκός» κλπ.

Βεβαίως σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του Τύπου, το κοινό έμεινε με μια σειρά από απορίες. Αυτό όμως θα πρέπει να το έχει συνηθίσει. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ μια φορά στο τόσο φροντίζει να μοιράζεται τις απόψεις του σε «ασφαλές» περιβάλλον. Χωρίς να προκύψει κάποια ερώτηση που θα διαφοροποιήσει το «αφήγημα». Πως το λένε οι Αμερικανοί; «Ποτέ δεν αφήνουμε λεπτομέρειες να χαλάσουν μια ωραία ιστορία».

Διαβάστε επίσης: Άλμπα – Παναθηναϊκός 94-65: Συντριβή στο Βερολίνο

Ισχύει 100% στην περίπτωση του. Και δεν εξαιρούνται λεπτομέρειες έστω και αν υπολογίζονται σε κάποιες δεκάδες εκατ ευρώ. Ναι, να είστε βέβαιοι για αυτό. Αποδείχθηκε άλλωστε περίτρανα και χθες με όσα ο Δημήτρης Μελισσανίδης υποστήριξε για το κόστος του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ενημέρωσε για παράδειγμα τους εκπροσώπους του Τύπου, πως η OPAP arena κόστισε συνολικά 75 εκατ ευρώ και ότι από αυτά μόλις τα 20 εκατ ευρώ τα προσέφερε η Περιφέρεια.

Άρα λοιπόν τα υπόλοιπα 55 εκατ ευρώ –πάντα κατά τον λογαριασμό του- τα έβαλε ο ίδιος; Η ΑΕΚ. Και πως ακριβώς μια εταιρία δίχως κεφάλαια και προφανώς δίχως κέρδη επένδυσε αυτό το ποσό; Δεν αναρωτήθηκε κάποιος δημοσιογράφος ότι δεν… βγαίνει αυτή η πράξη; Έβρεξε 55 εκατ ευρώ πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια; Ή μήπως υπάρχουν προ-εισπράξεις (χορηγίες, διαρκείας κλπ) σε αυτό το επίπεδο;

Αμ το άλλο; Έχει λέει η ΑΕΚ έσοδα 40 εκατ ευρώ. Από που; Είναι δυνατόν κάποια ελληνική ομάδα να έχει αυτά τα έσοδα δίχως να αγωνίζεται στα κύπελλα Ευρώπης; Πραγματικά είναι να απορείς που δεν… απόρησε κανείς από τους παρευρισκόμενους. Ειδικά από τη στιγμή που όλοι ξέρουν την αλήθεια.

Συνολικά η Περιφέρεια προσέφερε το ποσό των 35 εκατ ευρώ. Τα έχει επιβεβαιώσει ο «βάλαμε κ#΄λ% για αυτό το γήπεδο» Γιώργος Πατούλης. Για την ακρίβεια τα 20 εκατ. ευρώ που είχε αποφασίσει να δωρίσει η Περιφέρεια Αττικής επί Σγουρού, έγιναν 34,27 εκατ. ευρώ επί Πατούλη. Όλα αυτά για ένα γήπεδο που στα μισά έγγραφα εμφανίζεται ιδιοκτησία μιας εταιρίας του Μελισσανίδη (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ) και στα άλλα τόσα ως γήπεδο που ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ –εκείνη με πρόεδρο τον με αμετάκλητη απόφαση έκπτωτο Αλέξανδρο Αλεξίου-. Τον ίδιο που είναι ταυτόχρονα μέλος στα ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΚΑΕ ΑΕΚ!

Γιατί αυτό το 50%-50%; Μα φυσικά γιατί δεν μπορεί η Πολιτεία να κάνει δωρεά σε κανένα «ιδιόκτητο» έργο. Η χρηματοδότηση ανώνυμων εταιριών για την κατασκευή ποδοσφαιρικών γηπέδων απαγορεύεται. Και είναι βεβαίως και η περίφημη «τροπολογία» του Υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη, επί ΣΥΡΙΖΑ στον λογαριασμό. Νοέμβρης του 2018. Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού – Προπονητές και Εκπαιδευτές – Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων – Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις” που φωτογραφικά επέτρεψε στην ΑΕΚ να πάρει τα 20 εκατ ευρώ της UEFA από τη συμμετοχή της στο Champions League και να τα εμφανίσει ως κεφάλαια για το γήπεδο. Το ποιος πλήρωσε στα αλήθεια τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια ιστορία που όλοι ξέρουν αλλά που κανείς δεν θέλει να μιλά για αυτό. Μπας και… παραγραφούν τα σκάνδαλα που φτάνουν ως και τις Κυβερνήσεις αυτού του τόπου.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024