Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας - Ηχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Κουλέμπα

Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας – Ηχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Κουλέμπα

Ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε καταφύγιο μεταφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καθώς ήχησαν οι σειρήνες την ώρα που συναντούσε στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών τον ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική αντιπροσωπεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού.

Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο Twitter ο κ.Δένδιας.

Η επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό.

Η σύσταση εκκένωσης του Κιέβου

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στο Κίεβο να αναχωρήσουν το συντομότερο, λόγω των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024