Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σητεία: Πρωτοφανής καταστροφή από τη φονική κακοκαιρία - Υπερχείλισε ποταμός μετά από 70 χρόνια

Σητεία: Πρωτοφανής καταστροφή από τη φονική κακοκαιρία – Υπερχείλισε ποταμός μετά από 70 χρόνια

Στην Σητεία έχουν καταστραφεί περίπου 120 επιχειρήσεις, 100 σπίτια και 150 αυτοκίνητα, με τη διαδικασία της καταγραφής να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Να επαναφέρουν την πόλη τους και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους προσπαθούν οι κάτοικοι της Σητείας τις τελευταίες ημέρες, μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη η περιοχή, αλλά και γενικότερα τη Κρήτη, από την φονική κακοκαιρία που σημειώθηκε στο νησί το περασμένο Σάββατο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Οι έλεγχοι του Δήμου Σητείας είναι διαρκείς, ενώ κλιμάκια βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους για να καταγράφουν τις καταστροφές. Παράλληλα, οι κάτοικοι κάνουν ό,τι μπορούν με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση μαθητών, οι οποίοι άφησαν για λίγο τις σχολικές αίθουσες και ρίχτηκαν στη μάχη του καθαρισμού της πόλης από τις λάσπες και τα χώματα.

Πηγή: cretapost

Διαβάστε επίσης: Έκλεισαν ξενοδοχεία στην Κρήτη μετά την κακοκαιρία – Τουρίστες πατούσαν σε θαμμένα αυτοκίνητα

Η καταστροφή σε αριθμούς

Σύμφωνα με το cretapost, η Σητεία υπέστη τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τα βόρεια παράλια της Κρήτης το περασμένο Σάββατο.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και πάνω από 120 μαγαζιά έχουν καταγρααφεί ήδη ως πλήρως κατεστραμμένα και έχουν εισέλθει στη διαδικασία των αποζημιώσεων ενώ η καταγραφή συνεχίζεται εντατικά.

Πηγή: cretapost

«Κατά προσέγγιση, έχουν καταστραφεί περίπου 120 επιχειρήσεις, 100 σπίτια και 150 αυτοκίνητα, ωστόσο η διαδικασία της καταγραφής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, δεν έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης.

Πηγή: cretapost

Πηγή: cretapost

Να σημειωθεί ότι κρατική αποζημίωση θα λάβουν οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και όσα ανήκουν σε εταιρείες rent a car.

«Οι έλεγχοι είναι συνεχείς από κλιμάκια της Περιφέρειας, του Δήμου Σητείας καθώς και από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. Επίσης, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία των αποζημιώσεων, ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ξανά και η ζωή στην πόλη να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους ρυθμούς της», σημείωσε ο δήμαρχος.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στη Σητεία. Άνοιξε ξεροπόταμος, ο οποίος εδώ και 60-70 χρόνια δεν είχε ‘τρέξει’ ξανά ούτε ένα ‘δάκρυ’ νερό».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024