Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπόνο αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του

Ο Μπόνο αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του

Ο Μπόνο μίλησε για δύσκολες στιγμές που έζησε στο παρελθόν

Ο Bono υποστήριξε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές απειλές κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο αρχηγός των U2 είπε ότι η εμπλοκή της μπάντας του στον πολιτικό ακτιβισμό του προκάλεσε προβλήματα πολλές φορές και μάλιστα αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ασφάλειάς του.

Ο Bono, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Πολ Χιούσον, στα επερχόμενα απομνημονεύματά του, «Surrender: 40 Songs, One Story» τονίζει ότι το συγκρότημα δέχτηκε απειλές από τον IRA, από γκάνγκστερ και κάποιες ακροδεξιές ομάδες. Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Τζέρι Άνταμς, ο πρώην ηγέτης του «Σιν Φέιν» του είπε ότι «είναι άθλιος» λόγω της ειρηνευτικής στάσης του. «Λόγω της αντίθεσης των U2 στους παραστρατιωτικούς (όλων των ειδών) ο IRA έχασε πολύτιμο έρανο στις ΗΠΑ» υποστηρίζεται.

Ο μουσικός μίλησε για το βιβλίο για πρώτη φορά στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ των The Times και The Sunday Times Cheltenham σημειώνοντας πώς αστυνομικοί του είπαν ότι η σύζυγός του, Άλι Στιούαρτ ήταν πιο πιθανός στόχος από εκείνον.

Στο βιβλίο αναφέρει ακόμη ότι η οικογένειά του δέχθηκε απειλές από γκάνγκστερ στην Ιρλανδία και ότι «ένας διάσημος αρχηγός συμμοριών στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του».

Ένα άλλο περιστατικό που επισημαίνει είναι ότι ακροδεξιές ομάδες έβαλαν τους U2 στο στόχαστρο μετά την κυκλοφορία του «Pride» – του τραγουδιού φόρου τιμής του συγκροτήματος στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο αρχηγός των U2 είπε πώς, κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Αριζόνα, τον προειδοποίησαν ότι αν τραγουδούσε τον στίχο για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «δεν θα έφτανε στο τέλος του τραγουδιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024