Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων ξεκινάει με την αναδόμηση του κοινωνικού κράτους και την ισχυροποίηση του κράτους δικαίου

Τσίπρας: Η μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων ξεκινάει με την αναδόμηση του κοινωνικού κράτους και την ισχυροποίηση του κράτους δικαίου

«Στα σύνορά μας, όπου άνθρωποι κατατρεγμένοι πέφτουν θύματα αυτής της βαναυσότητας. Στις γειτονιές μας. Η Μανωλάδα και η Ηλιούπολη πέρυσι, ο Κολωνός τώρα, δεν είναι μαύρες εξαιρέσεις στην ιστορία της χώρας, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες συνανθρώπους μας»

«Η εμπορία ανθρώπων δυστυχώς δεν ανήκει σε μακρινές εποχές και σε μακρινούς τόπους. Γινόμαστε μάρτυρες αυτής της βαρβαρότητας καθημερινά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Πανευεωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Δεν είναι μαύρες εξαιρέσεις

«Στα σύνορά μας, όπου άνθρωποι κατατρεγμένοι πέφτουν θύματα αυτής της βαναυσότητας. Στις γειτονιές μας. Η Μανωλάδα και η Ηλιούπολη πέρυσι, ο Κολωνός τώρα, δεν είναι μαύρες εξαιρέσεις στην ιστορία της χώρας, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα για δεκάδες συνανθρώπους μας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «σχεδόν το 80% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα είναι γυναίκες και κορίτσια».

«Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός κυριαρχούν στις μονογονεϊκές οικογένειες, στις οποίες ηγούνται γυναίκες, και στα παιδιά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός – τα δύο αυτά στοιχεία δεν είναι ασύνδετα και το γνωρίζουμε καλά», τονίζει.

Σύντομα θα συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2015

«Η μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων πρέπει να ξεκινήσει με την αναδόμηση του Κοινωνικού Κράτους και την ισχυροποίηση του Κράτους Δικαίου», προσθέτει και εξηγεί:

«Το αδύναμο Κοινωνικό Κράτος καθιστά περισσότερα άτομα ευάλωτα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το στρεβλό Κράτος Δικαίου διασφαλίζει την ατιμωρησία και την αίσθηση παντοδυναμίας σε διεφθαρμένους ανθρώπους».

«Σύντομα, θα συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2015 για την πάταξη του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος, με την ενίσχυση της δίωξης και την προστασία και επανένταξη των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων», καταλήγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024