Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι δεν πήγαν στο Ελληνικό και ο Αλέξης Τσίπρας

Ποιοι δεν πήγαν στο Ελληνικό και ο Αλέξης Τσίπρας

Οι απουσίες από τα εγκαίνια και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε πολλά η χθεσινή εκδήλωση. Πολύ κόσμο, πολιτικούς πολλούς, στελέχη του real estate, εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της οικονομικής ζωής του τόπου, ανθρώπους που εδώ και 25 χρόνια για Ελληνικό μιλούσαν και Ελληνικό δεν έβλεπαν.

Ποιους δεν είχε; Δεν είχε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δεν είχε τον Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε φυσικά Κουτσούμπα και Βαρουφάκη από τα άλλα κόμματα. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί ένα μεγάλο έργο, ακόμη κι αν αυτό είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, να μην ενώνει το πολιτικό σύστημα. Γιατί μια επένδυση 8 δις ευρώ, που θα αλλάξει την Αθήνα, θα φέρει επιπλέον 1 εκατ. τουρίστες, θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο, θα «γεννήσει» χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα δημιουργήσει ένα πάρκο μεγαλύτερο κι από το Hyde Park στο Λονδίνο και – εύλογα- θα φέρει και κέρδος στον ιδιώτη, να μην έχει διακομματική συμφωνία;

Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τα εγκαίνια:

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα (.σ. χθες) πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο.

Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη  υλοποίηση του.

Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.

Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.

Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας».

Τα λόγια είναι περιττά…

Οι λαχανόκηποι και οι αντιδράσεις

Αλλά, μιας και το θυμήθηκε ο πρωθυπουργός χθες λέγοντας: «Ακούστηκαν τα πάντα, από τη διατήρηση των κουφαριών μέχρι και τη μετατροπή του χώρου σε κοινωνικό λαχανόκηπο», να θυμίσουμε κάποιες ιστορικές στιγμές της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε η Ρένα Δούρου και η Νάντια Βαλαβάνη, τον Φεβρουάριο του 2014 με τίτλο: «Το Ελληνικό δεν πωλείται».

Να θυμίσουμε τους δημάρχους πριν από πολλά χρόνια που μιλούσαν για… εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και πρότειναν μεταξύ άλλων «κοινωνικούς λαχανόκηπους»;

Ευτυχώς, ούτε αγγουράκια και τομάτες φύτρωσαν στους αεροδιαδρόμους, ούτε εμφανίστηκε κάποιος… κορμοράνος, όπως αλλού. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίον ευχαρίστησε και ο Σπύρος Λάτσης και ο CEO της Lamda, Οδυσσέρας Αθανασίου, θα μπορούσε να βρίσκεται χθες στο Ελληνικό. Εστω και καθυστερημένα συνέβαλε κι αυτός στην προώθηση της επένδυσης, άρα γιατί απουσίαζε; Μήπως ταυτιστεί με τα… ιδιωτικά συμφέροντα;

Αλλωστε, τον εκπροσώπησε, απ’ ότι είδε η στήλη, επάξια ο πρώην υπουργός, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ηταν και ο Στέργιος Πιστιόρλας εκεί, αλλά μάλλον αυτός δεν εκπροσωπεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ…

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024