Ο Δήμος Καλλιθέας στα πλαίσια ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, μειώνει κατά 75% τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και οδοφωτισμού.

Καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη, από το Δήμο Καλλιθέας, ενώ διατηρεί τις σημαντικές ελαφρύνσεις κατά 75% των Δημοτικών τελών, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικά-οικονομικά ομάδες, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, και της επιβάρυνσης των Δήμων, από την επιβολή του τέλους ταφής.

Τα δημοτικά τέλη ανέρχονται σε 1,14 €/τ.μ. για τα νοικοκυριά και 4,15 €/τ.μ. για τις επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν σε αυτό το ύψος, το 2019, πριν την κρίση της πανδημίας και τον πόλεμο, μετά και την μείωσή τους κατά 7%, στα οικιακά και 4% στα επαγγελματικά τιμολόγια.

Επιπρόσθετα , ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από εισήγηση της Διοίκησης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό

Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 17.10.2022, παραμένει η μείωση 75% στα δημοτικά τέλη, για τις ευάλωτες ομάδες.

Η μείωση αφορά :

-Πολύτεκνους

-Τρίτεκνους

-Απόρους

-Οικογένειες Μακροχρόνια Ανέργων

-Μονογονεϊκές οικογένειες

-ΑΜΕΑ

-Δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σε δήλωσή του τόνισε:

«Για εμάς προτεραιότητα, είναι η ουσιαστική οικονομική ανακούφιση αλλά και η στήριξη των συμπολιτών μας, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75% στους ευάλωτους συμπολίτες μας»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr