Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Daily Mail: Σχέδιο αποπομπής της Τρας αυτή την εβδομάδα από 100 βουλευτές

Daily Mail: Σχέδιο αποπομπής της Τρας αυτή την εβδομάδα από 100 βουλευτές

Βουλευτές των Τόρις φέρονται αποφασισμένοι να διεξάγουν ακόμη και δημόσια ψηφοφορία μομφής εναντίον της Λιζ Τρας, εάν ο επικεφαλής της «Επιτροπής 1922», σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, αρνηθεί να κινήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες αποπομπής της.

Κάπου εκατό μέλη των Τόρις θα κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να αποπέμψουν τη Λιζ Τρας (φωτογραφία, επάνω, από Daniel Leal/Reuters) από τον θώκο της πρωθυπουργού της Βρετανίας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή στον ιστότοπο της εφημερίδας Daily Mail.

Πιέζουν οι αντάρτες

Η κίνηση αναμένεται παρά την προειδοποίηση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σημειώνει η Daily Mail.

Δείτε ακόμα – Βρετανία: Εξι στους δέκα θέλουν εκλογές φέτος – Η διαφορά ανάμεσα σε Εργατικούς και Συντηρητικούς

Οι αντάρτες βουλευτές πιέζουν τον πρόεδρο της «Επιτροπής 1922» των Τόρις, σερ Γκράχαμ Μπρέιντι – που οργανώνει τις εσωκομματικές διαδικασίες – να πει στην πρωθυπουργό ότι ο χρόνος της τελείωσε ή ν’ αλλάξει τους κανόνες του κόμματος για να επιτρέψει τη διεξαγωγή άμεσης ψηφοφορίας εμπιστοσύνης στην ηγεσία της.

Καθώς οι Τόρις βυθίστηκαν σ’ έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο, τρεις βουλευτές τους κάλεσαν δημόσια την κα Τρας να παραιτηθεί, μόλις έξι εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο πρώην υπουργός Κρίσπιν Μπλαντ είπε: «Το παιχνίδι έχει τελειώσει και τώρα τίθεται το ερώτημα πώς θα γίνει η διαδικασία της διαδοχής».

Ο σερ Γκράχαμ λέγεται ότι αντιστέκεται σ’ ένα άμεσο πραξικόπημα, υποστηρίζοντας ότι η πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αξίζουν την ευκαιρία να καθορίσουν την οικονομική τους στρατηγική, η οποία  θ’ αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό που αναμένεται ν’ ανακοινώσουν στις 31 Οκτωβρίου.

Μαζικές παραιτήσεις

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 100 βουλευτές είναι έτοιμοι να υποβάλουν επιστολές δυσπιστίας στην κυρία Τρας σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον σερ Γκράχαμ.

Ορισμένοι υφυπουργοί συζητούν επίσης ένα κύμα συντονισμένων παραιτήσεων όπως εκείνο που τελικά «έριξε» τον Μπόρις Τζόνσον. Οι αντάρτες έχουν συζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή δημόσιας ψηφοφορίας μομφής, εάν ο σερ Γκράχαμ αρνηθεί να ενεργήσει.

Βουλευτής που συμμετείχε στις συζητήσεις για την απομάκρυνση της πρωθυπουργού είπε: «Εχει χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών και αιμορραγεί η υποστήριξή της. Πρέπει να καυτηριάσουμε την πληγή και γρήγορα».

Και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει συντριπτική επιθυμία μεταξύ των συναδέλφων να τελειώσει – ο κόσμος θέλει να γίνει αυτή την εβδομάδα».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024