
Η βραβευμένη ταινία «Κορσές» της Μαρί Κρόιτσερ θα κλείσει το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η ταινία μόλις κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου
Το Corsage, νικητής του μεγάλου βραβείου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ταινία λήξης του 63ου ΦΚΘ.
Η ταινία Κορσές / Corsage της Μαρί Κρόιτσερ που μόλις κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, θα κλείσει το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.
Η ταινία προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την αυτοκράτειρα Σίσσυ και ρίχνει μια φεμινιστική ματιά στους κοινωνικούς περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα σε θέση εξουσίας, χτίζοντας παράλληλα ένα ευαίσθητο και μελαγχολικό πορτραίτο. Είναι ένα δράμα εποχής, απόλυτα σύγχρονο και αντισυμβατικό, μακριά από κλισέ και στερεότυπα.
Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της.
Η Βίκι Κριπς (Αόρατη Κλωστή) δίνει μια αριστουργηματική ερμηνεία ως αυτοκράτειρα Σίσσυ και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά τη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Η ηθοποιός έχει κερδίσει βραβείο ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η ταινία Κορσές θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου 2022 από την εταιρεία διανομής Cinobo.
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- Σοκολάτα: Τους influencers επιστρατεύει η βιομηχανία για να ξανακερδίσει μερίδια
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό




