Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Ξετυλίγεται ο εφιάλτης της 12χρονης - Λέξη προς λέξη το μαρτύριο του παιδιού στα χέρια του βιαστή Μίχου

Σεπόλια: Ξετυλίγεται ο εφιάλτης της 12χρονης – Λέξη προς λέξη το μαρτύριο του παιδιού στα χέρια του βιαστή Μίχου

Με καταιγιστικούς ρυθμούς ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς βγήκαν στη δημοσιότητα συγκλονιστικές καταθέσεις της ανήλικης, ενώ προφυλακίστηκε η μητέρα της

Μέρα με τη μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκαριστικά στοιχεία για τη φρίκη που βίωνε η 12χρονη από τα Σεπόλια, ενώ πυκνές είναι οι εξελίξεις στο αστυνομικό και δικαστικό σκέλος.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, για τον κατά συρροή βιασμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού έχουν κριθεί προφυλακιστέα τρία άτομα -ανάμεσά τους και η μητέρα της ανήλικης που θα περάσει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ για να πάρει το πρωί της Τρίτης τον δρόμο για τη φυλακή- με τη βεντάλια των ερευνών να ανοίγει ακόμη περισσότερο και να έρχονται νέες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες -ή και ώρες.

Σημειώνεται πως άλλοι τρεις άνδρες -ένας 33χρονος, ένας 34χρονος κι ένας 36χρονος- που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη, οπότε και θα κριθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Διαβάστε επίσης: «Μαμά όχι, όχι, σε παρακαλώ» – Ξέσπασε ο μεγάλος γιος της 37χρονης μετά την προφυλάκισή της

Η ανατριχιαστική κατάθεση της 12χρονης για τον οίκο ανοχής

Μέσα σε όλα αυτά, έγινε γνωστό το περιεχόμενο της τελευταίας κατάθεσης της 12χρονης και όσα είπε παραπέμπουν σε οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας.

Το κοριτσάκι περιγράφει πως ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο χώρο, όπου είχε το μίνι μάρκετ.

Το κοριτσάκι περιγράφει πως γινόταν η επίσκεψη στο χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια, άλλοι άνδρες που είχαν από τον ίδιο ενημερωθεί.

Η 12χρονη αναφέρει ότι δεν ξέρει αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.

Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της, με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα απερίγραπτα.

Η κατάθεση της 12χρονης, πάντως, δεν είναι η μόνη που υπάρχει στη δικογραφία, καθώς έχουν δοθεί πολλές για να μπορέσουν οι αρχές να αντλήσουν όσο μπορούν περισσότερα στοιχεία για εκείνους, πλην του Μίχου, σεξουαλικά κακοποίησαν το ανήλικο.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδάκι αποκαλύπτει πως υποχρεωνόταν να βρεθεί μέσα στην ίδια μέρα -και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα- ακόμα και με πέντε πελάτες – βιαστές.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η ανήλικη περιγράφει ότι πληρωνόταν ακόμα και για τις φωτογραφίες που διακινούσαν και απεικόνιζαν το παιδί χωρίς καν να φορά ρούχα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το παιδί περιγράφει πως, όταν πήγαινε με τον Μίχο στον οίκο ανοχής, τούς άνοιγε πάντα ένα άνδρας τον οποίο περιγράφει. Και μια φορά τον άκουσε να λέει στον κατηγορούμενο  «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε».

Εκεί, όπως είπε το παιδί, ερχόταν σε επαφή με τον Μίχο και αμέσως μόλις εκείνος ολοκλήρωνε την πράξη του βιασμού, όπως έχει πει, ερχόταν άλλος στο ίδιο δωμάτιο λέγοντας μάλιστα πως τα χρήματα τα έπαιρνε πάντα ο Ηλίας Μίχος.

Όταν ρωτήθηκε πού της έλεγε ότι θα την πάει ο κατηγορούμενος, το παιδί απάντησε ότι μου έλεγε θα πάμε στο μπ@@ρδ@λ@. Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το παιδί μέσα σε μιάμιση ώρα είχε συναντηθεί με πέντε πελάτες.

Το παιδί λέει ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι, όπως κατάλαβε η θεία της, γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν ερχόντουσαν τα μικρά, έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά».

Το κορίτσι στην κατάθεσή του ρωτήθηκε και για τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της. Η 12χρονη ήταν κατηγορηματική ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα και πως για όλα την καθοδηγούσε ο Μίχος.

«Στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και την χρησιμοποιούσε μόνο γι’ αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω που βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κανά δύο ημέρες.

Διαβάστε επίσης: «Αν συμβαίνει αυτό που ψυλλιάζομαι, θα πάω στο νεκροταφείο» – «Να αναλάβει τις ευθύνες του», λέει ο πατέρας του 36χρονου

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος της ανήλικης με την ειδική παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. :

Ψυχολόγος: Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτίριο;

12χρονη: Γκρι ήτανε.

Ψυχολόγος: Ηταν διώροφη, εσείς που μπαίνατε;

12χρονη: Στον δεύτερο.

Ψυχολόγος: Πώς μπαίνατε εκεί; Κανονικά;

12χρονη: Χτύπαγε ο Ηλιας Μίχος ένα κουδούνι από κάτω. Ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος.

Ψυχολόγος: Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

12χρονη: Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

Ψυχολόγος: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

12χρονη: Εμένα όχι γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία Μίχο και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας Μίχος κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε».

Εκεί, όπως είπε, το παιδί έπεφτε θύμα βιασμού από τον Μίχο.

Ψυχολόγος: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία Μίχο, τι συνέβαινε;

12χρονη: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Ψυχολόγος: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

12χρονη: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Ψυχολόγος: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή τη φορά που πήγαινες εκεί είχες επαφές με πολλούς άνδρες;

12χρονη: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

Ψυχολόγος: Μέχρι πέντε τη φορά. Αυτοί οι άνδρες πληρώνανε;

12χρονη: Δεν ξέρω.

Ψυχολόγος: Δεν πλήρωνε κάτι κάποιος σε σένα;

12χρονη: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα

Είναι ανατριχιαστικό, επίσης, πως το κορίτσι πήγαινε στον οίκο ανοχής φορώντας τα παιδικά ρούχα του. Το «άλλο ντύσιμο» ο Μίχος τής το έκανε όταν την εκμεταλλευόταν και μέσω φωτογραφιών που ανάγκαζε το παιδάκι να βγάζει.

Ψυχολόγος: Στον οίκο ανοχής που πήγαινες φορούσες κάτι ιδιαίτερο;

12χρονη: Όχι, τα παιδικά μου ρούχα. Και στις φωτογραφίες που μου ζητούσε ήμουν πάντα χωρίς εσώρουχα.

Ψυχολόγος: Σου είχε ζητήσει ποτέ να φορέσεις κάτι πιο έξαλλο ας πούμε ή κάτι πιο μεγαλίστικο;

12χρονη: Ναι, μου είχε πάρει από τη λαϊκή ένα εσώρουχο και με έβγαζε φωτογραφίες με αυτό.

Διαβάστε επίσης: Οι φωτογραφίες της 12χρονης στο TikTok – Το τραύμα πίσω από τις βεντάλιες με τα 50ευρα

Οι εξηγήσεις της μητέρας που δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα

Στο μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της η μητέρα της 12χρονης, καθώς όσα υποστήριξε δεν στάθηκαν ικανά να αποφύγει την προσωρινή κράτησή της.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, κατηγορίες τις οποίες και αρνήθηκε, ωστόσο τα τέσσερα εμβάσματα, συνολικού ύψους 110 ευρώ, που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό της λογαριασμό από δύο πρόσωπα έπαιξαν καταληκτικό ρόλο στην κράτησή της.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε την καταβολή των ποσών, τονίζοντας πως από τον Απρίλιο κι έπειτα ο λογαριασμός δεν χρησιμοποιούνταν γιατί είχε υποδείξει νέο λογαριασμό για τα επιδόματα πρόνοιας που ελάμβανε.

Επεσήμανε, δε, ότι η ίδια κατήγγειλε στις αρχές τον 53χρονο Ηλία Μίχο, προσθέτοντας ότι συνέχισε να ανταλλάσσει μηνύματα με τον ίδιο και με τη σύζυγο του, μετά από υπόδειξη των αστυνομικών.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιο της 33ης τακτικής ανακρίτριας, υποστήριξε πως την ξεγέλασε ο 53χρονος επιχειρηματίας, που φαινόταν «δοτικός και καλοσυνάτος» στα παιδιά» και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Η κατηγορούμενη αρχικά περιέγραψε πως η νύφη της την ενημέρωσε για τα όσα είχε δει στο κινητό του παιδιού, ενώ η ίδια είχε την πεποίθηση ότι η 12χρονη εργαζόταν μόνο στο κατάστημα κάνοντας κάποιες ελαφριές δουλειές για χαρτζιλίκι.

«Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη ημέρα τού απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή» είπε, προσθέτοντας ότι «οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μού ζήτησαν να μην αναφέρω τίποτα σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος ότι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα».

Μάλιστα, όπως είπε, αυτός ήταν και ο λόγος που δέχθηκε να πάρει χρήματα από τον ίδιο τον Ηλία Μίχο. «Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχα προβεί σε καταγγελία» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατηγορουμένη περιέγραψε όσα -όπως λέει- της είπε η κόρη της όταν τη ρώτησε, πως δηλαδή «κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό».

Στο υπόμνημα επαναλαμβάνει, επίσης, και τις καταγγελίες της σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα ποινική εμπλοκή στην υπόθεση, εξηγώντας πως επιχείρησε να της δώσει χρήματα για να μη μιλήσει.

Προσθέτει, δε, πως ούτε η κόρη της την έχει με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέξει στην υπόθεση, τονίζοντας πως αντιθέτως το παιδί έχει δηλώσει πως η οικογένεια της δεν είχε καμία γνώση. «Η ίδια είχε εξεύρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια» δηλώνει, επισημαίνοντας δε και την ύπαρξη των μηνυμάτων της προς τον Ηλία Μίχο, τα οποία καταδεικνύουν πως δεν είχε καμία ιδέα για τα όσα είχα συμβεί.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024