Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σάρα Φέργκιουσον δημοσιεύει φωτογραφίες των κόργκι της Ελισάβετ στο νέο τους σπίτι

Η Σάρα Φέργκιουσον δημοσιεύει φωτογραφίες των κόργκι της Ελισάβετ στο νέο τους σπίτι

Μετά τον θάνατο της εκλιπούσας μονάρχη, μια πηγή μοιράστηκε ότι τα δύο κόργκι της βασίλισσας θα τα αναλάβει ο πρίγκιπας Άντριου, πρώην σύζυγος της Δούκισσας του Γιορκ.

Μετά τον θάνατο της εκλιπούσας μονάρχη στις 8 Σεπτεμβρίου, μια πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Άντριου αποκάλυψε ότι τα δύο κόργκι της βασίλισσας θα μετακομίσουν στο σπίτι του στο Royal Lodge στο κτήμα του Ουίνδσορ.

Περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατο της βασίλισσας στα 96 της χρόνια, η πρώην σύζυγος του Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον, δούκισσα του Γιορκ, μοιράστηκε ένα όμορφο ποστ στο ίνσταγκραμ για τα αγαπημένα της κόργκι. Δημοσίευσε μια φωτογραφία ξαπλωμένη στο γρασίδι μαζί με τα δύο κόργκι, που ονομάζονται Μικ και Σάντι.

«Τα δώρα που συνεχίζουν να δίνουν…» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης, την οποία μοιράστηκε την ίδια μέρα με τα 63α γενέθλιά της.

Η δούκισσα ανέβασε αρκετές ακόμη φωτογραφίες σε μια δεύτερη ανάρτηση στο ίνσταγκραμ συνεχίζοντας να ποζάρει με τα δύο κόργκι στο γρασίδι, χωρίς λεζάντα, ενώ ξαπλώνει στο γρασίδι, αγκαλιάζει και χαϊδεύει τα δύο σκυλάκια.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η δούκισσα δήλωσε στην Telegraph ότι ήταν «μεγάλη τιμή» να φέρει τα κόργκι στο σπίτι της, το οποίο εξακολουθεί να μοιράζεται με τον πρώην σύζυγό της στο Ουίνδσορ. Αναφέρθηκε επίσης στα δύο κόργκι ως «εθνικούς θησαυρούς που έχουν εκπαιδευθεί σωστά».

Τα κόργκι δεν θα είναι ούτε στο Royal Lodge μόνα τους. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Γιορκ έχουν πέντε δικά τους νόρφολκ τεριέ. Η δούκισσα αστειεύτηκε λέγοντας: «Χρειάζεται ισορροπία. Το χαλί κινείται καθώς κινούμαι, αλλά το έχω συνηθίσει πλέον» μιας και πίσω της έχει ολόκληρη ομάδα από τετράποδα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Άντριου, το τρίτο παιδί της βασίλισσας, ήταν εκείνος που χάρισε στη μητέρα του τον Μικ καθώς και έναν άλλο σκύλο που ονομάζεται Φέργκους γνωρίζοντας την αδυναμία της για τη συγκεκριμένη ράτσα.

Τα σκυλιά ήταν δώρα για τη βασίλισσα τον Μάρτιο του 2021, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ψυχολογία της, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν εκείνη την περίοδο στο νοσοκομείο, μόλις ένα μήνα πριν από τον θάνατό του σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021.

Ωστόσο, ο Φέργκους απεβίωσε τελικά τον Μάιο και τότε υιοθετήθηκε η Σάντι.

Η Ελισάβετ ήταν γνωστή για τη βαθιά αγάπη της για τα ζώα, ιδίως για τα κόργκι της. Το 1933, ο αείμνηστος πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ καλωσόρισε το πρώτο κόργκι στην οικογένειά τους, έναν σκύλο με το όνομα Ντούκι. Λίγο αργότερα, πρόσθεσε ένα δεύτερο κόργκι στην οικογένεια, αυτή τη φορά ένα σκυλί με το όνομα Τζέιν, το οποίο τελικά γέννησε δύο κουτάβια, τον Κράκερς και την Κάρολ, το 1938.

Από την παιδική της ηλικία, η Ελισάβετ ήταν γνωστό ότι είχε πάντα στο πλευρό της μια παρέλαση από κόργκι – καθώς και ντόργκι, ένα μείγμα από ντατσχούντ (λουκανόσκυλο) και κόργκι, έχοντας στην κατοχή της δεκάδες σκύλους στη ζωή της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, που διήρκεσε 7 δεκαετίες, τα κόργκι της ήταν τόσο αγαπητά στην ίδια, όσο και στην υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, καθώς και στους Άγγλους.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν μεταξύ των μελών της οικογένειας που λάτρευαν το κοπάδι των κόργκι της Ελισάβετ, συμπεριλαμβανομένων των Μικ και Σάντι. Σε ένα βίντεο που κατέγραψε το Sky News τον Σεπτέμβριο, ενημέρωσε όσους βρίσκονταν στο πλήθος ότι τα σκυλιά φροντίζονταν καλά μετά τον θάνατο της γιαγιάς του.

«Τα είδα τις προάλλες, αυτό με στεναχώρησε αρκετά» είπε ο Γουίλιαμ σε μια γυναίκα στο πλήθος. «Θα τα φροντίσουν μια χαρά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα κακομαθαίνουν».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024