Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 15 τραυματίες εθελοντές από επίθεση σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

Ρωσία: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 15 τραυματίες εθελοντές από επίθεση σε στρατόπεδο εκπαίδευσης

«Δύο πολίτες» με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια άσκησης. Το RIA, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι δύο δράστες σκοτώθηκαν μετά την «επίθεση»

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς σε χώρο εκπαίδευσης στη νοτιοδυτική Ρωσία, όταν δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον εθελοντών που ήθελαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό έδαφος

Το RIA, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι δύο δράστες σκοτώθηκαν μετά την «επίθεση», όπως την χαρακτηρίζει το υπουργείο, σε ρωσικό στρατιωτικό έδαφος, στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρεται ότι «δύο πολίτες» με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια άσκησης. «Οι δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν από πυρά που ερρίφθησαν ως απάντηση», τονίζεται. Το υπουργείο δεν έδωσε άλλα στοιχεία γι’ αυτούς τους «δύο πολίτες».

Βομβαρδισμός σε αποθήκη καυσίμων

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μεταδόθηκε άλλη μια είδηση σχετικά με το Μπέλγκοροντ όπου μια αποθήκη καυσίμων άρπαξε φωτιά μετά από βομβαρδισμό. Οι συνοριακές περιοχές της Ρωσίας, περιλαμβανομένου του Μπέλγκοροντ, κατηγορούν την Ουκρανία ότι επιτίθεται σε στόχους, περιλαμβανομένων των αποθηκών καυσίμων και του ηλεκτρικού δικτύου, από τότε που η Μόσχα έστειλε στρατό στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Δεν έχει υπάρξει ακόμη σχόλιο από το Κίεβο.

Η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσε ότι έπιασε φωτιά μια από τις δέκα δεξαμενές καυσίμων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ στη συνέχεια ο κυβερνήτης είπε ότι σβήστηκε η φωτιά.

Την Πέμπτη, ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μια αποθήκη πυρομαχικών, ένα σχολείο, ένα συγκρότημα κατοικιών και έναν ηλεκτρικό υποσταθμό στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024