Ινδονησία: Υποψίες για θανάτους και στη Τζακάρτα από το ινδικό αντιβηχικό σιρόπι
Οι αρχές ερευνούν αν το σιρόπι που συνδέεται με θανάτους παιδιών στην Γκάμπια προκάλεσε κρούσματα νεφρικής ανεπάρκειας και στην Ινδονησία.
Η Ινδονησία απαγόρευσε σήμερα την εισαγωγή συστατικών για αντιβηχικό σιρόπι που συνδέεται με τους θανάτους 70 παιδιών στην Γκάμπια, καθώς ερευνά την οξεία βλάβη στα νεφρά που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 20 παιδιών πέρυσι στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.
Η ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων BPOM ανακοίνωσε επίσης ότι ερευνά την πιθανότητα τα συστατικά αυτά–διαιθυλενογλυκόλη και αιθυλενογλυκόλη–να επιμόλυναν και άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται ως διαλυτικά.
Η Γκάμπια και η Ινδία ερευνούν τους θανάτους από οξεία νεφρική ανεπάρκεια στη χώρα της δυτικής Αφρικής που συνδέονται με σιρόπια για τον βήχα τα οποία παρασκευάζει η εταιρεία με έδρα το Νέο Δελχί Maiden Pharmaceuticals.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ανακοινώσει ότι, έπειτα από ανάλυση που διενεργήθηκε σε τέσσερα σιρόπια της Maiden, εντοπίστηκαν «απαράδεκτα» ποσοστά διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, ουσιών που μπορεί να αποδειχθούν τοξικές και να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.
Η BPOM ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα προϊόντα που συνδέονται με τους θανάτους στην Γκάμπια δεν είναι καταχωρισμένα στην Ινδονησία, ούτε κάποια άλλα προϊόντα της Maiden.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς



