Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν Μπιέλ και Μπακαμπού συνάντησαν τον ΠΑΟΚ

Οταν Μπιέλ και Μπακαμπού συνάντησαν τον ΠΑΟΚ

Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και το… περσινό δεδικασμένο λίγο πριν από το ντέρμπι κλειδί της 8ης αγωνιστικής

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Παράθυρο με θέα στη… Δευτέρα, η 8η αγωνιστική της Super League και ας προσφέρει το Σαββατοκύριακο ένα ομολογουμένως χορταστικό πιάτο. Διότι μπορεί το κρεσέντο του Παναθηναϊκού να κρατεί (7Χ7) και η αυριανή του έξοδος στη Λαμία να προκαλεί σίγουρα μπόλικο ενδιαφέρον, όπως μπορεί να απασχολεί και το δεύτερο (sold out) ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, ουσιαστικά όμως αυτή η «στροφή» του πρωταθλήματος είναι -προκαταβολικά – σε άλλους αφιερωμένη. Στο «ζευγάρι» που αναβαθμίζοντας την παραδοσιακή του «κόντρα» έμελλε την προηγούμενη τετραετία να σφραγίσει το «1-2» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και να κατακτήσει στη σούμα τους έξι από τους οκτώ εγχώριους τίτλους.

Ναι, έρχεται νύχτα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (17/10, 20.00) και μάλιστα σε μια συγκυρία αναπάντεχη. Στο -7 από την κορυφή οι Ερυθρόλευκοι, στο -9 οι Θεσσαλονικείς και πλέον κάθε «λάθος» απειλεί με εκτροχιασμό από τον βασικό στόχο. Τη διεκδίκηση του τίτλου. Δύο υποθέσεις με εντελώς διαφορετική αφετηρία που αυτή τη στιγμή όμως νιώθουν την ίδια ανάγκη σε αυτή την παράξενη κούρσα «επιβίωσης»: Για εκείνο το ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει εντελώς την «αύρα» αλλά και την ψυχολογική διάθεση για τη συνέχεια. Το πρώτο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ από τον Απρίλη του 2014, με τον Μίτσελ στον πάγκο των Ερυθρόλευκων. Το πρώτο Μίτσελ vs Ραζβάν Λουτσέσκου γενικώς στους δύο πάγκους! Το πρώτο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με κόκκινα γάντια έπειτα από μια σπουδαία 5ετή καριέρα στη Θεσσαλονίκη (1 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλα σε 179 ματς).

Και κυρίως το πρώτο που ο Πεπ Μπιέλ και ο Σεντρίκ Μπακαμπού αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά. Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού που πρόλαβαν πριν προσγειωθούν στον Πειραιά να ανοίξουν ήδη τον… λογαριασμό τους με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Τον αντάμωσαν και οι δύο την περσινή σεζόν στο μονοπάτι του Conference League. Και έπαιξαν ρόλο καθοριστικό για αυτό το ταξίδι των Θεσσαλονικιών. Ο Μπιέλ ως ο «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής της Κοπεγχάγης στη φάση των ομίλων όπου οι Δανοί κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση. Ο Μπακαμπού ως ο σέντερ φορ της Μαρσέιγ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς…

Τα δύο γκολ

Επτά γκολ και έξι ασίστ είχε πέρσι ο Πεπ Μπιέλ στα 14 ευρωπαϊκά ματς της Κοπεγχάγης. Σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Conference League και ολοκληρώθηκε στη φάση των «16». Δύο από αυτά τα γκολ του τα πέτυχε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Στην εστία που υπερασπίζονταν ο συμπαίκτης του πλέον Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Δύο γκολ με το αριστερό. Ενα στην Κοπεγχάγη (21/10/2021) στο ματς που ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα Καμίλ Γκραμπάρα στο 8′ επικράτησε με 2-1.

Και ένα στην Τούμπα (4/11), αυτό της 2-1 νίκης που έδωσε στους Δανούς τη πρώτη θέση του γκρουπ. Κανονικό… δεδικασμένο που προφανώς πολύ θα ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι να εμφανιστεί στο προσκήνιο το βράδυ της Δευτέρας. Σημειωτέον πως ο Μπιέλ μπήκε φουριόζος στη Super League, με γκολ και ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση (3/9, Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1). Από τότε όμως δεν έχει καταφέρει να «φουσκώσει» τον λογαριασμό του.

Οι δύο νίκες

Εσχάτως τη δουλειά αυτή την κάνει σχεδόν μόνος ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο 31χρονος σέντερ φορ από το Κονγκό που μοιάζει με λεφτά στην τράπεζα για τον Ολυμπιακό. Δύο παρουσίες στην αρχική εντεκάδα (Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0, ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2), τρία γκολ με τη στατιστική να καταγράφει ως τώρα συνολικά 11 τελικές προσπάθειες και να επιβεβαιώνει πως χρειάζεται μόλις 68′ για να σκοράρει.

Εχει και εκείνος ευχάριστες αναμνήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ μιας και η Μαρσέιγ πήρε την άνοιξη το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Conference League με δύο νίκες (2-1, 1-0) απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Ηταν βασικός και στα δύο ματς. Δεν ήταν όμως ανάμεσα στους σκόρερ… Αραγε θα αποτελέσει για αυτόν επιπλέον κίνητρο το συγκεκριμένο το βράδυ της Δευτέρας; Θα φανεί στη σκηνή. Σε μια παρτίδα από εκείνες που προφανώς θα φέρει στο τραπέζι της Super League νέα δεδομένα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024