Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Ιωνικός 2-1: Φιλί… ζωής με ανατροπή για τους «κίτρινους»

Άρης – Ιωνικός 2-1: Φιλί… ζωής με ανατροπή για τους «κίτρινους»

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εκπνοή του πρώτου μέρους; Πραγματοποιώντας μια ψυχωμένη εμφάνιση στην επανάληψη, ο Άρης κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς (2-1), κόντρα στον Ιωνικό και να πανηγυρίσει έτσι την πρώτη του νίκη, έπειτα από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Άρης προερχόταν από τις δύο σερί ήττες κόντρα σε Βόλο και ΑΕΚ. Έτσι καταλαβαίνει κανείς, πως το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό ήταν ένας «μίνι» τελικός για τους παίκτες του Άλαν Πάρντιου.

Και αυτό έδειξαν να το καταλαβαίνουν με την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, όταν και κλήθηκαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0, το οποίο είχε διαμορφώσει από την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μάντζης.

Με μια ψυχωμένη εμφάνιση στην επανάληψη και χάρη στα γκολ των Ζερβίνιο (63’) και Γκρέι (74’) ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 2-1, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες, αλλά και στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Στην 5η θέση με 13 βαθμούς ο Άρης, ουραγός ο Ιωνικός με μόλις 2.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Άλαν Πάρντιου έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά σε Πίτερ Ετέμπο και Ζερβίνιο και με σύστημα 4-4-2, με τον Κουέστα στο τέρμα, τους Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο και Ενκουλού στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή  ο Ετέμπο με τον Νταμπό. Στα άκρα θα οι Καμάτσο και Μαντσίνι ενώ δίδυμο στην κορυφής της επίθεσης, οι Λουίς Πάλμα και Ζερβίνιο.

Όσον αφορά τον Ιωνικό, ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας τον Χουτετσιώτη στα καρέ, τους Σάκιτς, Αντούνες, Ρομαό και Μύγα στην τετράδα της άμυνας, τον Κάνιας με τον Φαντιγκά στον άξονα και μπροστά τους ο Άοσμαν. Ως εξτρέμ οι Ελευθεριάδης και Λοβέρα ενώ μοναδικό προωθημένος ο Μάντζης.

Την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Άρης, αλλά…

Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό, απέναντι σε ένα Ιωνικό, ο οποίος έδειξε πρόθεση να μην χαλάσει την ισορροπία των γραμμών του και να ψάξει να γίνει επικίνδυνος, μέσω των αντεπιθέσεων.

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση με τους «κίτρινους» να έχουν τρεις τελικές προσπάθειες, ωστόσο καμία προς την εστία, μιας και τα σουτ των Καμάτσο και Μαζικού ήταν εντελώς άστοχα.

«Άγγιξε» το γκολ με τον Πάλμα

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 21’. Πιο συγκεκριμένα Ο Λουίς Πάλμα έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι του Χουτσετσιώτη.

Ακυρώθηκε το γκολ του Καμάτσο, μέσω VAR

Δέκα λεπτά μετά το δοκάρι του Πάλμα, ο Άρης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Οντουμπάτζο πάτησε περιοχή, πλάσαρε και ο Χουτετσιώτης απέκρουσε, με τον Καμάτσο να σκοράρει σε κενή εστία, με το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ, μετά από την υπόδειξη και του VAR.

«Ψυχρολουσία» με τον Μάντζη

Στην πρώτη του τελική στο πρώτο μέρος ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Πιο συγκεκριμένα στο 42’ ο Άοσμαν γύρισε έξυπνα στον Λοβέρα, έκανε το σουτ και ο Κουέστα απέκρουσε σε πρώτη φάση αλλά ο Μάντζης πήρε το ριμπάουντ για το 1-0, των φιλοξενούμενων.

Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και το έφερε τούμπα στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο Ιωνικός, ξεκίνησε καλύτερα με το γκολ του Μάντζη να ήταν εμφανές πως είχε δώσει «φτερά» στα πόδια των παικτών του Δημήτρη Σπανού. Έπειτα από ένα δεκάλεπτο κυριαρχίας των μπλε, ο Άρης κατάφερε να φέρει στα… μέτρα του το ματς και να βρει το γκολ της ισοφάρισης με το παρθενικό τέρμα του Ζερβίνιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ που σημείωσαν οι «κίτρινοι» το παιχνίδι ισορρόπησε για λίγα λεπτά, όμως ο Άρης πήρε ξανά την μπάλα στα πόδια του και κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Γκρέι στο 74′, το οποίο έμελλε να είναι και το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους, μιας και το 2-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Άρης (Πάρντιου): Kουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (Γκαρσία 56′), Mαντσίνι (Γκαρθία 42′), Καμάτσο, Πάλμα (Γκρέι 67′), Ζερβίνιο (Ιτούρμπε 67′).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (Μίλο 77′), Κάνιας (Τσίμπσαχ 52′, Μασάς 78′), Φαντιγκά, Λοβέρα (Σεμπά 46′), Άοσμαν (Μεντόσα 77′), Ελευθεριάδης, Μάντζης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024