Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σεμνά και ταπεινά»: Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τα στελέχη της ΝΔ

«Σεμνά και ταπεινά»: Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τα στελέχη της ΝΔ

Στην πανελλαδική σύσκεψη των προέδρων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη να μην επιδεικνύουν «αλαζονεία». Προ ημερών στην ΚΟ ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην συμπεριφέρονται με «αλαζονεία»

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαήμερο που ο πρωθυπουργός συστήνει στα στελέχη της ΝΔ να απευθύνονται και να επικοινωνούν με τους πολίτες «σεμνά και ταπεινά». Ακριβέστερα, να μην συμπεριφέρονται με αλαζονεία και έπαρση κατά την προβολή του κυβερνητικού έργου καθώς μπορεί να έχει υλοποιηθεί το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπως λέει και το κυβερνητικό σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε», εντούτοις η κοινωνία ζει αλλεπάλληλες κρίσεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα και αδιέξοδα είναι πάρα πολλά.

«Απαραίτητη σεμνότητα»

Η έμφαση σ’ αυτή τη διάσταση της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ και των μηνυμάτων της προς τους πολίτες, δόθηκε κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Τρίτη στις 4 Οκτωβρίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπουργούς να επιδεικνύουν την «απαραίτητη σεμνότητα» και να μην δημιουργούν την εντύπωση στους πολίτες ότι τα γαλάζια στελέχη συμπεριφέρονται «υπερφίαλα».

Σήμερα το ίδιο ουσιαστικά μήνυμα επαναλήφθηκε προς κάθε κατεύθυνση από τον κ. Μητσοτάκη κατά την παρέμβασή του στην πανελλαδική σύσκεψη των προέδρων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη να μην επιδεικνύουν «αλαζονεία».

Κατανόηση για τα προβλήματα

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή του παρέμβαση στην κομματική αυτή σύσκεψη ανέφερε: «Ξέρουμε ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής όπου πρέπει τα βήματα προόδου να είναι ακόμα πιο γρήγορα. Γι’ αυτό και είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό -και σας το ζητώ από καρδιάς αυτό- στην επικοινωνία σας με τις κομματικές οργανώσεις, με τα στελέχη μας αλλά και με τους πολίτες, αυτήν την κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας να την επιδεικνύουμε πάντα και να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας.

»Υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας.

Μετρημένοι στην επικοινωνία με τους πολίτες σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες

»Εξάλλου έχουμε αποδείξει, ως Νέα Δημοκρατία, ότι είμαστε μία παράταξη η οποία σέβεται τις αρχές μας, σέβεται τις αξίες μας, σέβεται την ιστορική μας αποστολή αλλά μπορεί ταυτόχρονα να διευρύνεται, να ανοίγει, να ανανεώνεται, να αλλάζει. Εσείς εξάλλου είστε η καλύτερη απόδειξη αυτής της ανανέωσης».

Στην προ ημερών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει κατά το κλείσιμό του: «Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες. Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες.

»Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η Κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το χειμώνα που έρχεται

»Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο.

»Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου- η οποία πρέπει να γίνεται – να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας. Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Δεν είναι τυχαία αυτά τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα στελέχη της ΝΔ καθώς μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν παγιωμένο το προβάδισμα και την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο στους ποιοτικούς δείχτες υπάρχουν καμπανάκια προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ισορροπία

Άλλωστε ένα από τα σημεία στα οποία ασκούν κριτική τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι το ζήτημα της ενσυναίσθησης που -κατά την αντιπολίτευση- δεν διαθέτουν τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού. Κατά καιρούς άλλωστε έχουν καταγραφεί δηλώσεις που στιγματίστηκαν από την αντιπολίτευση και την κοινωνία ως κυνικές, όπως πχ το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» κλπ.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χτες στη Βουλή εγκαλώντας τον ότι «συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος» και δεν μπορεί λόγω της κοινωνικής του καταγωγής να κατανοήσει τα προβλήματα του απλού λαού, των εργαζομένων, των μισθωτών, των συνταξιούχων κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το γεγονός ότι η κυβέρνηση προβάλει ως επιτυχία της τη διαχείριση των κρίσεων και την υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος μέσα σε συνθήκες πρωτοφανών για τις τελευταίες δεκαετίες κρίσεων ενέχει τον κίνδυνο να κλείνει τα αυτιά στα προβλήματα που παραμένουν και προκαλούν δυσαρέσκεια στους πολίτες. Και αυτό ουσιαστικά ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τα γαλάζια στελέχη: Να βρουν τις απαραίτητες ισορροπίες ώστε προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο να μπορούν ταυτόχρονα να ακούν τις αγωνίες του κόσμου και να είναι δεκτικά στην κριτική.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024