Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγγελική Νικολούλη: Έβλεπαν παιδιά παραμελημένα, γιατί δεν έκαναν κάτι;

Αγγελική Νικολούλη: Έβλεπαν παιδιά παραμελημένα, γιατί δεν έκαναν κάτι;

Η Αγγελική Νικολούλη και η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ναταλί Βέλτση, μίλησαν για μία κοινωνία που εθελοτυφλεί και αδιαφορεί στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

Σημαντικές αποκαλύψεις έκανε στο «Φως στο Τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη και η ομάδα της, η οποίοι ασχολήθηκαν με την αρρωστημένη δράση των παιδοβιαστών της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ωστόσο εκτός από τις ραγδαίες εξελίξεις με την σύλληψη ενός 33χρονου βιαστή της 12χρονης, στην εκπομπή θίχτηκε και ένα ακόμη θέμα σχετικά με το πώς κάθε φορά μία ολόκληρη γειτονιά δεν γνωρίζει τίποτα και πέφτει από τα σύννεφα όταν αποκαλύπτεται ένα φρικιαστικό έγκλημα, αλλά και σε ποια περίπτωση και με ποιο τρόπο οι κρατικές υπηρεσίες, όπως οι κοινωνικοί λειτουργοί, θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν σε οικογένειες όταν διαφαίνεται ένα πρόβλημα ή υπάρχουν καταγγελίες.

Έβλεπαν τα παιδάκια παραμελημένα – Γιατί δεν έκαναν τίποτα

Η Αγγελική Νικολούλη και η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ναταλί Βέλτση, άγγιξαν το θέμα, μιλώντας για μία κοινωνία που εθελοτυφλεί και αδιαφορεί.

«Έχω βαρεθεί να βλέπω ιθύνοντες να σοκάρονται. Εμείς δίνουμε αγώνα και δεν γίνεται τίποτα. Δηλαδή έλεος. Έβλεπαν τα παιδάκια παραμελημένα, είχαν ενημερώσει κάποιες αρχές. Γιατί δεν έκαναν κάτι; Έλεος σε αυτή την κοινωνία», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη σε ένα σημείο συνομιλώντας με την κα. Βέλτση και τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Γιαννόπουλο.

Στο σημείο αυτό, η ψυχολόγος συμπλήρωσε: «Το χαμόγελο του παιδιού είναι ΜΚΟ η αντίστοιχη του κράτους που είναι; Ποιο είναι το νούμερο αν είμαι παιδί να πάρω τηλέφωνο;», επισήμανε σε ένα σημείο με την κα. Βέλτση να αναρωτιέται:

«Τι περιμένει το κράτος για να πάει στο σπίτι η κοινωνική λειτουργός; Δεν ασχολείται κανείς με αυτή την «ασθένεια».

Το πρόβλημα πρέπει να αλλάξει από τη ρίζα

Η ψυχολόγος τόνισε πως το πρόβλημα πρέπει να αλλάξει από την ρίζα.

«Μία κοινωνία αντικατροπτίζεται μέσω του πώς φερόμαστε στα αδύναμα μέλη. Στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και ζώα. Θεωρώ πως σαν κοινωνία έχουμε πρόβλημα», επισήμανε.

Στο σημείο αυτό η Αγγελική Νικολούλη σχολίασε πως «η κοινωνία είναι ανάστατη. Οι κοινωνικοί λειτουργοί που είναι;», ενώ μετά από λίγο επισήμανε πως όλα αυτά έχουν ειπωθεί πολλές φορές στην εκπομπή, αλλά είναι σαν να κάνεις μία τρύπα στο νερό.

Ασκητής : Πρέπει να εφαρμόσουμε το door to door των κοινωνικών λειτουργών

Σημειώνεται πως και ψυχίατρος Θάνος Ασκητής είχε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες στην υπόθεση της 12χρονης, τονίζοντας πως είναι η ώρα να εφαρμόσουμε το door to door των κοινωνικών λειτουργών.

«Έχω σαν όνειρο να γίνει στη χώρα μας αυτό το πρόγραμμα. Πρόκειται για επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν κατευθείαν με το σπίτι. Από το άνοιγμα της πόρτας η όχι θα αντιλαμβάνονται αν κάτι συμβαίνει εκεί μέσα. Στην Ευρώπη υπάρχει ήδη ένα μεγάλο δίκτυο των επισκεπτών αυτών και σε πολλές χώρες είναι θεσμοθετημένοι», είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ο κ. Ασκητής.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μέθοδος πρόληψης τραγικών περιστατικών

Ο γνωστός ψυχίατρος συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μέθοδος πρόληψης τραγικών περιστατικών, όπως εκείνου της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον 53χρονο, ενώ ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι πολύ πρόθυμος να συζητήσει την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος στις τοπικές κοινωνίες.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024