Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurogroup: Κοινή συνάντηση με Γέλεν και Γκεοργκίεβα

Eurogroup: Κοινή συνάντηση με Γέλεν και Γκεοργκίεβα

Για ιστορική στιγμή μίλησε ο Πασκάλ Ντόναχιου

Για ιστορική στιγμή για το Eurogroup καθώς είναι η πρώτη φορά που συνεδριάζει εκτός Ευρώπης, έκανε λόγο ο Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την άτυπη συνάντηση του συμβουλίου στην Ουάσιγκτον. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, και επέτρεψε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Αμερικανίδα ομόλογό τους να ανταλλάξουν απόψεις για τις υπερατλαντικές οικονομικές προοπτικές και κινδύνους.

«Σήμερα τα 27 μέλη του Eurogroup συναντήθηκαν με την Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Χαιρόμασταν επίσης που παρέστη η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή η συνάντηση, ο διάλογος, η συζήτηση που κάναμε συμβολίζει όλα όσα πρεσβεύουμε σε αυτές τις στιγμές μεγάλης πρόκλησης για την αντιμετώπιση των κινδύνων».

Διαβάστε επίσης – Eurogroup: «Κλειδί» η μείωση της κατανάλωσης – Όχι σε οριζόντια μέτρα στήριξης

Η ημερήσια διάταξη

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι στη συνεδρίαση ένα ήταν το θέμα στην ημερήσια διάταξη: διατλαντικές μακροοικονομικές προοπτικές και οι κίνδυνοι. Και είναι κατανοητό, υπογράμμισε, ότι αυτή η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αντίστοιχες προοπτικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και τους τρέχοντες κινδύνους που εγκυμονεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

«Αλλά το κυρίαρχο πολιτικό θέμα από τη συνάντηση και από όλους τους συντελεστές της συνάντησης ήταν η αξία της ενότητας, η ενότητα όλων των παρευρισκόμενων χωρών για την υπεράσπιση των αξιών που έχουν κοινά η Ευρώπη και η Αμερική» υπογράμμισε, αναφερόμενος στις «αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού της ισότητας και κυρίως του κράτους δικαίου».

Κοινές λύσεις

«Ως υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργαζόμενοι με τον Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, είμαστε ενωμένοι στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε αυτές τις αξίες. Αυτό το κάνουμε μέσω της οικονομικής μας βοήθειας προς τον γενναίο λαό της Ουκρανίας που υπερασπίζεται αυτές τις αξίες μπροστά στην πιο φρικτή επίθεση από τη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντόναχιου, το βασικό θέμα της εργασίας εδώ στο ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι το γεγονός ότι χρειαζόμαστε λύσεις στις αλληλένδετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα. Οι προκλήσεις είναι τόσο σημαντικές που καμία χώρα, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν μπορεί να δημιουργήσει όλες τις λύσεις μόνη της.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εντός της Ευρώπης γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βρούμε νέους τρόπους συντονισμού των προσπαθειών μας, ώστε να μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα συλλογικά από όσα μπορούμε μεμονωμένα» υπογράμμισε.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024