Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις 90-80: Βεζένκοφ… show και 2-0

Ολυμπιακός – Ζάλγκιρις 90-80: Βεζένκοφ… show και 2-0

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει… όργια, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 90-80 της Ζάλγκιρις Κάουνας στο άδειο ΣΕΦ και ανέβηκε στο 2-0.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είχε τον κόσμο στο πλευρό του, όμως ο Σάσα Βεζένκοφ δεν είχε πρόβλημα να δώσει το δικό του… show στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν με σκορ 90-80 της Ζάλγκιρις Κάουνας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague και να ανεβαίνουν στο 2-0.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έπιασε υψηλά στάνταρτ απόδοσης με την απουσία του Παπανικολάου, αλλά και με τους Μπολομπόι-Κάνααν να μην είναι στο 100%, όμως ήταν άκρως πειστική όταν χρειάστηκε και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη που της δίνει ώθηση ενόψει της «διαβολοβδομάδας» που έρχεται με δύο ματς στην Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια).

Ο Βεζένκοφ ήταν απολαυστικός για τους Πειραιώτες με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ. Πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Μουσταφά Φαλ (16π), Σλούκας και Λαρεντζάκης με 15 έκαστος, ενώ τρομερή εμφάνιση έκανε και ο Τόμας Γουόκαπ. Από την άλλη πλευρά, ο Ίγκνας Μπραζντέικις είχε 21 πόντους, 14 είχε ο Έβανς και 12 ο Κάβανο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει στόχο από μακριά και τη Ζάλγκιρις να κάνει ζημιά κοντά στο καλάθι με τον Ρόλαντ Σμιτς που είχε βρει ρυθμό, έτσι μπόρεσε να προηγηθεί με 4-11. Από εκείνο το σημείο, οι Ερυθρόλευκοι στηρίχθηκαν στον Μουσταφά Φάλ που συνδυάστηκε άψογα με τον Τόμας Γουόκαπ. Οι δύο παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έβαλαν δύσκολα στην άμυνα των Λιθουανών και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-0 για το 14-11. Οι Πειραιώτες είχαν τα ηνία, όμως τα πολλά λάθη και η αστοχία από μακριά επέτρεπε στο σύνολο του Κάζις Μακσβίτις να περάσει μπροστά στο σκορ.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των Ερυθρόλευκων βελτιώθηκε αισθητά και με την είσοδο του Λαρεντζάκη στο παρκέ η επίθεση απέκτησε κάτι το απρόβλεπτο. Ο Βεζένκοφ βρήκε το… χέρι του, με το 20-23 υπέρ των Λιθουανών να γίνεται 27-23, με ένα σερί 7-0. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κράτα το προβάδισμα αυτό και μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τη μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς το +9 (44-35).

Στην τρίτη περίοδο οι Πειραιώτες κρατούσαν το προβάδισμα, με τη Ζάλγκιρις να μένει κοντά και να μην επιτρέπει στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά. Οι Βεζένκοφ, Φαλ και Γουόκαπ κρατούσαν τον Ολυμπιακό επιθετικά και λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου έφτασε στο +11 με το 67-56. Και ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο +9 (67-58).

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε τόση… ποιότητα με το δυναμικό παιχνίδι να επικρατεί. Ο Βεζένκοφ μαζί με τον Λαρεντζάκη έβαλαν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό, έβαλαν μεγάλα σουτ και έτσι οδήγησαν τους Ερυθρόλευκους στο τελικό 90-80, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στη Euroleague στο 2-0.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 44-35, 67-58, 90-80

 

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024