Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Αλίμου «θωρακίζει» την κίνηση των μαθητών

Ο Δήμος Αλίμου «θωρακίζει» την κίνηση των μαθητών

Ο Δήμος Αλίμου τοποθετεί νέες διαβάσεις σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων. Διαβάσεις οι οποίες είναι στο ύψος των πεζοδρομίων και «υποχρεώνουν» τους οδηγούς των οχημάτων να μειώνουν ταχύτητα.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουμε την κατασκευή ασφαλών σχολικών διαβάσεων περιμετρικά των σχολείων του Αλίμου.

«Στόχος μας, να κυκλοφορούν οι πεζοί μαθητές και γονείς με απόλυτη ασφάλεια γύρω από τις σχολικές μονάδες» δηλώνει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς, αφού είναι στο ύψος των πεζοδρομίων. Διευκολύνουν, μάλιστα, ιδιαίτερα τα ΑμεΑ και όλους όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επιβραδύνουν αναγκαστικά την ταχύτητα των οχημάτων, ενώ λειτουργούν και «προειδοποιητικά» για τους οδηγούς.

Οι φωτογραφίες είναι από τις 3 σχολικές διαβάσεις που δημιουργούνται αυτό το διάστημα στην οδό Ελ.Βενιζέλου στο Άνω Καλαμάκι, μπροστά από το 2ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο και την Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα).

Έχουν ήδη κατασκευαστεί αντίστοιχες σχολικές διαβάσεις από τον Δήμο Αλίμου στην οδό Μανδηλαρά (6ο Δημοτικό Σχολείο), στην οδό Υψηλάντου (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, εκπαιδευτήρια «Γεννάδειος»), στην οδό Επτανήσου (5ο Δημοτικό Σχολείο) και στην οδό Νικ.Βρεττάκου (10ο Νηπιαγωγείο και 5ο Δημοτικό).

Όλες οι ασφαλείς σχολικές διαβάσεις κατασκευάζονται με τήρηση όλων των ειδικών προδιαγραφών, που λεπτομερώς θέτει ο νόμος, υποστηρίζει ο Δήμος Αλίμου.

«Συνεχίζουμε ασταμάτητα την προσπάθειά μας για μία καλύτερη πόλη, με συνθήκες κυκλοφοριακής ασφάλειας για τους πεζούς και ιδίως για τα παιδιά μας!» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024