Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πού αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας – Πού αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας επηρεάζει τώρα τα νότια παράλια της Πελοποννήσου.

Σε κατηγορία επεισοδίου βροχόπτωσης 4 αναβαθμίζεται η κακοκαιρία που πρόκειται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για το υπόλοιπο της Παρασκευής αναμένονται βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ταυτόχρονα το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας που τώρα επηρεάζει τα νότια παράλια της Πελοποννήσου και που το συνοδεύουν καταιγιδοφόρα νέφη με θερμοκρασίες στις κορυφές αυτών κοντά στους -70°, αναμένεται να επηρεάσει προς το βράδυ και στη συνέχεια δυτικές Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ μέσα στην ημέρα αύριο θα επηρεάσει και τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην τελευταία ανάρτησή του:

«Έτσι λοιπόν θα πρέπει να υπάρχει πολύ υψηλή ετοιμότητα για τα δυτικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας μιας και η κακοκαιρία συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλη δυναμική και είναι ικανή να προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα».

Ακολουθούν χάρτες

Ενεργοποιήθηκε το 112

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112 προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Ήπειρο, την Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και τη δυτική Πελοπόννησο. Το μήνυμα προτρέπει τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

kakokairiameteo

Από νωρίς το πρωί καταιγίδες και κεραυνοί πλήττουν την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά. Η κακοκαιρία επηρεάζει και την Ήπειρο και τη Μακεδονία τις επόμενες ώρες.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι βροχερός σε δύο φάσεις, από το μεσημέρι της Παρασκευής με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια αλλά και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024