Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Τουλάχιστον 4.500 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας πέθαναν στη μάχη κατά του κοροναϊού

Βραζιλία: Τουλάχιστον 4.500 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας πέθαναν στη μάχη κατά του κοροναϊού

Βαρύ τίμημα πλήρωσαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας της Βραζιλίας, στη μάχη που έδωσαν στη διάρκεια της πανδημίας για να σώσουν τις ζωές ασθενών με κοροναϊό.

Τουλάχιστον 4.500 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας στη Βραζιλία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, δίνοντας μάχη για να σώσουν ζωές, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με αριθμούς που δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη η Public Services International, διεθνής συνομοσπονδία εργαζομένων του δημόσιου τομέα (στη φωτογραφία αρχείου του Jefferson/Bernardes AP, επάνω, ανάσες ξεκούρασης για υγεινομικό σε νοσοκομείο του Πόρτο Αλέγκρε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας).

Οι 8 στις 10 ήταν γυναίκες

Ανάμεσα στα θύματα ήταν 1.184 νοσοκόμες και νοσοκόμοι, εκ των οποίων 8 στις 10 ήταν γυναίκες, σύμφωνα με την οργάνωση, που συνδέεται με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας του ΟΗΕ.

Δείτε ακόμα – Βραζιλία: Nαζιστικός χαιρετισμός καθηγήτριας μέσα σε σχολείο

Ο αριθμός αυτός δεν είναι πλήρης, καταγράφηκε από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με την Public Services International, που βασίστηκε σε δημόσια δεδομένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βαρύς απολογισμός

Με πάνω από 687.000 νεκρούς (επακριβώς 687.026) ως τώρα, η Βραζιλία συνεχίζει να καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (34,7 εκατ.), πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας του μεγαλύτερου κράτους της Λατινικής Αμερικής.

Η Βραζιλία τερμάτισε τον Απρίλιο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία που είχε επιβληθεί για ν’ αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού τον Φεβρουάριο του 2020.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024