Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς: Η μυθική επαύλη αξίας 154 εκατομμυρίων δολαρίων

Μπιλ Γκέιτς: Η μυθική επαύλη αξίας 154 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Γκέις, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, και ένας από τους πλουσιότερους σήμερα, είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, και προφανώς ήθελε το… περιβάλλον του να θυμίζει παράδεισο.

«Xanadu» είναι το όνομα που έδωσε ο Μπιλ Γκέιτς στη «μέγα-έπαυλη » του στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σημαίνει ειδυλλιακό μέρος, ένας επίγειος παράδεισος.

Η αξία της φουτουριστικής υπερπολυτελούς έπαυλης, ονόματι «Xanadu 2.»», εκτιμάται σε 120 με 154 εκατ. δολάρια, και είναι μόνο ένα από τα πολλά ακίνητα που έχει στην κυριότητά του ο ιδρυτής της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: Καρντάσιανς: Ομάδα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και δείχνει πώς θα έμοιαζαν χωρίς πλαστικές επεμβάσεις

Με αγάπη στο περιβάλλον

Ο Γκέις, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, και ένας από τους πλουσιότερους σήμερα, είναι γνωστός για το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον, και προφανώς ήθελε το… περιβάλλον του να θυμίζει παράδεισο.

Επτά χρόνια για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του

Το 1988 αγόρασε μία έκταση στο Σιάτλ κοντά και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του, αντί 2 εκατ. δολαρίων. Το ονόμασε Xanadu 2.0. Χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτίσει «το σπίτι των ονείρων του».

Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα αναφέρει το therichest, ξόδεψε συνολικά, 63 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της έπαυλης που θυμίζει περισσότερο με οικοδομικό συγκρότημα.

Αγόρασε επίσης γειτονικές ιδιοκτησίες αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εσωτερικό της Xanadu 2.0. σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Τιερί Ντεσπόν. Η υπερπολυτελής έπαυλη διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, 24 μπάνια και 6 κουζίνες. Η κεντρική τραπεζαρία του σπιτιού μπορεί να χωρέσει έως και 200 άτομα. Το αρχοντικό διαθέτει επίσης, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο.

Στο σπίτι υπάρχουν πολύτιμα βιβλία και έργα τέχνης όπως ο Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τον οποίο ο Γκέιτς αγόρασε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από μερικά χρόνια. Φημολογείται τέλος πως, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει δημιουργήσει στην έπαυλη και… μια τεχνητή παραλία με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Χαβάη!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024