Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσέφεριν: «Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού της Λευκορωσίας»

Τσέφεριν: «Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού της Λευκορωσίας»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν δέχτηκε τις φωνές που θέλουν την Λευκορωσία εκτός των διεθνών διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέρριψε την κριτική για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, που θα φιλοξενηθεί από την Γερμανία.

Ο Τσέφεριν μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Sport Bild» χαρακτήρισε λαϊκισμό «να απαιτείς και να λες πέτα τους όλους έξω», σε αναφορά του για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, ενώ τόνισε: «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε λόγο να το κάνουμε. Αν αλλάξουν τα πράγματα, φυσικά και θα αντιδράσουμε.

Διαβάστε επίσης: Βασικός ο Πασχαλάκης κόντρα στη Καραμπάγκ – Το αποκάλυψε ο Μίτσελ

Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, δεν λέμε στους πολιτικούς ή στις κυβερνήσεις τι να κάνουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ανέφερε ότι η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, έστειλε επιστολή στον Σλοβένο παράγοντα ρωτώντας τον, γιατί η Λευκορωσία δεν έχει επίσης αποκλειστεί από την κλήρωση και τα προκριματικά του Euro 2024, εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Επί του παρόντος, η Λευκορωσία επιτρέπεται να συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά πρέπει να φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της, εκτός της χώρας και χωρίς θεατές. Η ομάδα της Λευκορωσίας κληρώθηκε στον 9ο προκτιματικό όμιλο του Euro 2024, μαζί με την Ελβετία, την Ανδόρα, το Ισραήλ, το Κόσοβο και τη Ρουμανία.

Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, έχει απαγορευτεί η συμμετοχή της Ρωσίας σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, σε όελς της διοργανώσεις της UEFA

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024